Proper Fraction Pro for Mac

Proper Fraction Pro for Mac 2.0.1

Опис

Правилно Fraction Pro за Mac: Крајното решение за форматирање фракции во InDesign & InCopy

Ако сте графички дизајнер или пишувач, знаете колку е важно да имате прецизно и доследно форматирање во вашите документи. Еден од најчестите предизвици е форматирањето на дропките. Без разлика дали работите на книга, списание или кој било друг проект што вклучува дропки, нивното правилно извршување може да одзема време и фрустрирачки.

Тоа е местото каде што доаѓа Proper Fraction Pro. Оваа моќна скрипта за InDesign & InCopy може автоматски да ги форматира сите фракции во вашиот документ или избор со само неколку кликања. Со Proper Fraction Pro, можете да примените форматирање на фракциите OpenType или да примените тенок потег на броителот и именителот за да изгледаат дропките подобро. Можете исто така да примените прилагодено керинг за да се осигурате дека вашите фракции се совршено порамнети.

Но, тоа не е сè - Proper Fraction Pro има многу други карактеристики што го прават суштинска алатка за секој кој работи со дропки на редовна основа. Ајде внимателно да погледнеме што нуди овој неверојатен софтвер.

Карактеристики:

1) Автоматско форматирање: со Proper Fraction Pro, не мора рачно да ја форматирате секоја фракција во вашиот документ - скриптата прави се за вас автоматски.

2) Форматирање OpenType: Ако вашиот фонт поддржува форматирање на фракции OpenType (и повеќето модерни фонтови го поддржуваат), Proper Fraction Pro може да ја искористи оваа функција за лесно да создава убаво форматирани фракции.

3) Форматирање на удар: Ако претпочитате потенки потези околу вашите броители и именители наместо да користите форматирање OpenType, тогаш оваа функција е совршена за вас!

4) Прилагодено мерење: за да се осигурате дека вашите фракции се совршено порамнети секој пат, користете ја приспособената карактеристика за мерење вклучена во Proper Fraction Pro.

5) Прозорец со преференции: Прозорецот со преференции им овозможува на корисниците да ги уредуваат поставките како што се ширината на ударот и преференциите за боја за да можат уште повеќе да го приспособат своето искуство!

6) Видео демонстрации: За да им се помогне на корисниците да започнат брзо и лесно со Proper Fraction Pro, постојат видео демонстрации достапни на интернет кои покажуваат колку е лесно да се користи овој софтвер!

Придобивки:

1) Заштедува време и напор - со автоматизирање на процесот на форматирање дропки во документи или селекции со користење на соодветна fraction pro заштедува драгоцено време кое инаку би се потрошило за рачна работа

2) Конзистентност - со автоматско форматирање применето од соодветна фракција про, обезбедува конзистентност низ документите што ги прави да изгледаат попрофесионално

3) Прецизност - Прилагоденото мерење обезбедува прецизност при порамнување на броителите/именители, осигурувајќи се дека тие се редат правилно секој пат

4) Флексибилност - Корисниците имаат целосна контрола врз нивните преференции што им овозможува флексибилност кога работат на различни проекти

Заклучок:

Proper Fraction Pro е суштинска алатка за секој кој редовно работи со типографија. Го поедноставува процесот на создавање прекрасно форматирани фракции, притоа заштедувајќи драгоцено време и напор на патот! Без разлика дали работите на книги, списанија или кој било друг проект што вклучува типографија - соодветниот професионален фракција ќе се погрижи сè да изгледа совршено! Па зошто да чекаме? Посетете ја http://www.danrodney.com/scripts/properfraction.html денес и купете ја вашата копија сега!

Целосни спецификации
Издавач Dan Rodney
Страница на издавачи http://www.danrodney.com
Датум на издавање 2015-04-17
Датум на додавање 2015-04-17
Категорија Дигитален софтвер за фотографии
Под категорија Споделување и објавување на фотографии
Верзија 2.0.1
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Macintosh, Mac OS X 10.3.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.3
Барања InDesign CS2/CS3; or InCopy CS2/CS3 (Mac or Windows)
Цена $75.00
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 55

Comments:

Најпопуларни