Vacuum Pro for Mac

Vacuum Pro for Mac 1.0.5

Mac / Air Music Tech / 329 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате моќен аналоген синтисајзер кој може да ги рекреира топлите, крцкави звуци од 70-тите и 80-тите, не гледајте подалеку од Vacuum Pro за Mac. Овој полифоничен синтисајзер е преполн со карактеристики кои ви дозволуваат да нурнете длабоко во субтрактивната синтеза за да создадете што било, од басови и води до влошки и уникатни звучни ефекти.

Во неговото јадро, Vacuum Pro е за аналогна топлина. Со четири аналогни осцилатори, повеќекратни филтри и обвивки и вградени аудио ефекти, оваа синтетика совршено го доловува звукот на vintage опремата. Но, не се работи само за повторно создавање на стари звуци - Vacuum Pro има и шест кола за виртуелни вакуумски цевки кои додаваат крцкање и гриз во секоја фаза од патеката на сигналот.

Една од истакнатите карактеристики на Vacuum Pro е неговата способност да постави два одделни делови на синтисајзер еден врз друг. Ова ви овозможува да креирате големи, широки, дебели звуци кои се совршени за модерна електронска музика. Секој дел започнува со два осцилатори со вакуумски цевки со широк опсег што може да се синхронизираат или детонираат по потреба.

Но, не се работи само за натрупување звуци - Vacuum Pro исто така ви дава многу опции за обликување на вашиот звук во реално време. Два филтри за вакуумски цевки (вклучувајќи традиционален нископропусен филтер) ви дозволуваат да го обликувате вашиот тон точно како што сакате. И со четири генератори на обвивки, извори на модулација со доделени матрици и темпо-синхронизиран LFO на располагање, нема ограничување за тоа каков вид на звуци можете да креирате.

Се разбира, сите овие функции би биле бескорисни доколку не се лесни за користење - но за среќа Vacuum Pro е дизајниран со програмирање на ум. Синтот доаѓа со над 350 закрпи што можат да се прилагодат, создадени од познатите дизајнери на звук Ричард Девин и Марк Овенден. Можете да ги вчитате овие закрпи одделно во секој дел за да експериментирате со мулти-тимбрални звуци.

И ако се чувствувате заглавени или неинспирирани? Нема проблем - Vacuum Pro има вградена паметна рандомизација на звук! Едноставно дефинирајте кои модули треба да останат заклучени на нивните тековни поставки (доколку ги има), притиснете „случајно“ и оставете го синтизерот да генерира нови поставки за кој било дел или за двата.

Севкупно, мислиме дека Vacuum Pro е одличен избор за секој што сака синтисајзер во аналоген стил, без да мора да се справува со главоболки за одржување на винтиџ опрема (или високи цени). Без разлика дали професионално произведувате електронска музика или само барате нова забавна играчка со која ќе си играте за време на викендите, VacuumPro ви нуди сè што ви е потребно за да започнете да создавате неверојатен звук веднаш надвор од кутијата!

Целосни спецификации
Издавач Air Music Tech
Страница на издавачи http://www.airmusictech.com/
Датум на издавање 2015-04-21
Датум на додавање 2015-04-21
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 1.0.5
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10
Барања VST (32 bit and 64 bit) qualified for: Ableton Live, Cubase, Arsenal AU (64 bit only) qualified for: Logic Pro X AAX qualified for: ProTools 10.3 (32 bit), ProTools 11.x (64 bit) Mac: Mac OS X 10.8, 10.9; Core Duo Processor (Intel Core i5 or i7 Recommended) Minimum RAM 4GB (8GB or more recommended) 1GB free hard drive space (Download and Installation) Internet Access (Download and Authorization)
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 329

Comments:

Најпопуларни