FileMaker Pro xDBC for Mac

FileMaker Pro xDBC for Mac 14.0.10

Опис

FileMaker Pro xDBC за Mac е моќна софтверска алатка која им овозможува на корисниците да споделуваат податоци преку ODBC и JDBC. Овој софтвер е дизајниран за подобрувања на работната површина, што го прави идеален избор за бизниси и поединци кои треба да управуваат со големи количини на податоци.

Со FileMaker Pro xDBC, корисниците можат лесно да увезуваат податоци од други извори користејќи ODBC. Оваа функција ви овозможува да се поврзете со надворешни бази на податоци како што се Oracle, SQL Server, MySQL и PostgreSQL. Можете исто така да користите JDBC за да се поврзете со апликации базирани на Java.

Можностите за ODBC/JDBC на FileMaker се реализираат преку серија софтверски компоненти кои беспрекорно работат заедно. Овие компоненти го вклучуваат двигателот FileMaker ODBC, двигателот FileMaker JDBC и FileMaker Data API.

Драјверот FileMaker ODBC обезбедува стандарден интерфејс за пристап до податоците зачувани во базата на податоци на FileMaker користејќи SQL команди. Поддржува и операции за читање и запишување на табелите во базата на податоци.

Драјверот FileMaker JDBC обезбедува слична функционалност, но е дизајниран специјално за апликации базирани на Java. Тоа им овозможува на програмерите да пристапат до податоците зачувани во базата на податоци на FileMaker користејќи стандардни Java Database Connectivity (JDBC) API.

Конечно, FileMaker Data API обезбедува RESTful интерфејс за веб-услуги што им овозможува на програмерите да пристапат до податоците складирани во базата на податоци на FileMaker од кој било програмски јазик или платформа што поддржува HTTP барања.

Една од клучните придобивки од користењето на Filemaker Pro xdbc е неговата способност беспрекорно да се интегрира со други системи. На пример, можете да ја користите оваа софтверска алатка со Microsoft Excel или Access со поврзување преку ODBC или JDBC драјвери обезбедени од самиот Microsoft.

Друга придобивка од оваа софтверска алатка е нејзината леснотија на користење. Корисничкиот интерфејс им олеснува дури и на нетехничките корисници да увезуваат и извезуваат податоци помеѓу различни системи без да бараат големо техничко знаење или обука.

Дополнително, оваа софтверска алатка нуди напредни безбедносни карактеристики како што е шифрирањето SSL што обезбедува сигурна комуникација помеѓу различни системи додека пренесува чувствителни информации како лозинки или детали за кредитни картички преку мрежи како интернет итн.

Генерално, ако барате ефикасен начин да управувате со големите количини на податоци на вашиот бизнис на повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од filemaker pro xdbc!

Целосни спецификации
Издавач FileMaker
Страница на издавачи http://www.filemaker.com
Датум на издавање 2015-05-29
Датум на додавање 2015-05-29
Категорија Подобрувања на работната површина
Под категорија Прилагодување на работната површина
Верзија 14.0.10
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања FileMaker
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 579

Comments:

Најпопуларни