SwiftCapture for Mac

SwiftCapture for Mac 1.0

Опис

SwiftCapture за Mac е моќна апликација за снимање видео што им овозможува на корисниците лесно да креираат висококвалитетни видео снимки, снимања со тајмлапс и стоп-моушн филмови. Овој софтвер е дизајниран да биде лесен за корисниците, што го прави достапен и за почетниците и за професионалните корисници.

Една од клучните карактеристики на SwiftCapture е неговата поддршка за кој било уред за видео влез што работи на Mac. Ова ги вклучува вградените камери FaceTime и iSight, USB веб-камерите и популарниот опсег на уреди Blackmagic за аналогни, HDMI и SDI влезови. Со ова ниво на компатибилност, корисниците можат лесно да ја поврзат омилената камера или уред со SwiftCapture без никакви проблеми.

Покрај широкиот опсег на поддржани уреди, SwiftCapture поддржува и какви било видео и аудио влезни уреди компатибилни со Mac. Ова значи дека корисниците можат да снимаат висококвалитетни видеа со нивниот омилен микрофон или аудио извор без да се грижат за проблеми со компатибилноста.

SwiftCapture снима стандардни MOV и MP4-филм-датотеки кои имаат широка компатибилност на различни платформи. Корисниците можат лесно да ги споделат своите снимени видеа со други без да се грижат за проблемите со форматот на датотеката.

Функцијата за фотографирање со тајмлапс во SwiftCapture им овозможува на корисниците да создаваат неверојатни видеа со време-лапс со снимање слики во одредени интервали во подолг период. Функцијата за снимање со стоп движење им овозможува на корисниците да креираат анимирани филмови со снимање поединечни кадри во одредени интервали.

SwiftCapture, исто така, доаѓа опремен со хардверски забрзани способности за кодирање на видео што обезбедуваат брзи брзини на обработка додека одржуваат висококвалитетен излез. Оваа функција им овозможува на корисниците да снимаат долготрајни видеа без да доживеат задоцнување или проблеми со перформансите.

Друга одлична карактеристика на SwiftCapture е неговата лесна функционалност за снимање слики која вклучува опции за копирање и залепување, како и влечење и спуштање. Корисниците можат брзо да земат слики од екранот од нивните снимени видеа или други извори користејќи ги овие едноставни методи.

Прилагодувањата на сликата се исто така достапни во SwiftCapture што им овозможува на корисниците да ги прилагодат нивоата на осветленост, контраст, заситеност и острина според нивните преференции пред да го извезат финалниот производ.

За оние на кои им се потребни способности за автоматизација во нивните процеси на работниот тек, контролата на Applescript е достапна во SwiftCapture што им овозможува целосна контрола врз функциите на софтверот преку команди за скриптирање.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна апликација за снимање видео за вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од Swift Capture! Со својот интуитивен кориснички интерфејс, заедно со моќните функции, како што се снимања со тајмлапс и поддршка за стоп-моушн филмови, заедно со хардверски забрзаните можности за кодирање, го прават еден од најдобрите избори таму!

Целосни спецификации
Издавач Ben Bird
Страница на издавачи http://www.bensoftware.com/
Датум на издавање 2015-09-09
Датум на додавање 2015-09-09
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за снимање видео
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања Video input device required, such as a built-in camera, USB webcam or Blackmagic device
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 115

Comments:

Најпопуларни