Pear Note for Mac

Pear Note for Mac 3.2.1

Mac / Useful Fruit Software / 3037 / Целосни спецификации
Опис

Pear Note за Mac: Врвен деловен софтвер за снимање и организирање белешки

Дали сте уморни од белешки за време на важни состаноци или предавања, само за да откриете дека сте пропуштиле нешто клучно? Дали се борите да ги следите сите информации презентирани во говор или презентација? Ако е така, Pear Note за Mac е решението што го баравте.

Pear Note е моќен деловен софтвер кој интегрира аудио, видео и слајдови со традиционални текстуални белешки. Со снимање на целата активност, Pear Note следи што се случува додека правите белешки, како и што има да каже корисникот за тоа. Ова го прави Pear Note неверојатно корисен за важни состаноци, поставки за часови или говори.

Белешки за снимање

Една од најмоќните карактеристики на Pear Note е неговата способност да снима аудио и видео заедно со традиционалните текстуални белешки. Ова значи дека корисниците можат да снимаат сè што е кажано за време на состанок или предавање без да се грижат дека ќе пропуштат нешто важно.

Но, Pear Note не снима само аудио и видео - го снима и она што корисникот го прави на својот компјутер. Ова вклучува пишување белешки и менување слајдови. Сите овие информации се чуваат на временска линија за корисниците лесно да го најдат она што е кажано за време на пишувањето или одреден слајд.

Барање наместо организирање

Со Pear Note, нема потреба рачно да ги организирате белешките за да ги најдете. Корисниците едноставно го отвораат пребарувањето и почнуваат да пишуваат, а белешката што ја бараат ќе се појави веднаш. Нема потреба рачно да ги сортирате белешките во папки или категории - Pear Note ги наоѓа транспарентно за корисниците да не мора да бараат.

Ова го прави наоѓањето конкретни информации неверојатно лесно - дури и ако корисниците не се сеќаваат кога точно ја зедоа својата белешка или каде ја зачувале.

Лесна репродукција

Друга одлична карактеристика на Pear Note е неговата функционалност за репродукција. Корисниците можат да репродуцираат цела снимка од почеток до крај со цел повторно да создадат состанок или предавање во реално време. Алтернативно, тие можат да скокаат директно до одредени точки во аудио временската линија ако ги интересираат само одредени делови од разговорот.

Ова го прави прегледувањето на минатите состаноци неверојатно лесно - дури и ако корисниците не можеа да прават детални белешки во тоа време.

Интуитивен интерфејс

И покрај многуте моќни карактеристики, едно нешто што го издвојува Pear Note од другите опции за деловен софтвер е неговиот интуитивен дизајн на интерфејс. Програмата е дизајнирана имајќи ја предвид леснотијата на користење од врвот до дното – што ја прави доволно едноставна за секој (дури и за оние кои не се запознаени со технологија) ефективно да ја користат.

Без разлика дали го користите на работа или на училиште (или каде било на друго место), ќе можете брзо да започнете без никакви комплицирани процеси за поставување да ви се испречат!

Заклучок:

Overall,PearNoteforMacisapowerfulbusinesssoftwarethatintegratesaudio,videos,andslideswithtraditionaltextnotes.Itsabilitytorecordallactivitymakesitincrediblyusefulforimportantmeetings,classsettingsorspeeches.Withitsintuitiveinterfaceandpowerfulsearchfunctionality,PearNoteisagreatchoiceforanyoneinneedofanote-takingtoolthatcankeepupwiththeirdemandinglifestyle.So why wait? Пробајте го PearNoteforMac денес и почнете да забележувате дека никогаш нема да заборавите!

Преглед

За студентите или професионалците кои често мораат да прават белешки за време на предавањата, нивното организирање може да се покаже тешко. Pear Note за Mac работи добро за следење на аудио и напишаните белешки во една програма за подоцнежна референца и организација.

Додека целосната програма чини 39,99 долари за купување, достапен е бесплатен пробен период од 14 дена. Преземањето и инсталирањето на Pear Note за Mac беа брзи, а стартувањето се случи без никаква интеракција со корисникот освен прифаќање договор за лиценцирање. Не беа лесно достапни упатства, но интерфејсот е прилично лесен за интерпретација и употреба. Основната графика на програмата беше разочарување, но распоредот на копчињата долж горниот ред беше поврзан со соодветни функции. Корисниците можат да притиснат Record, што го следи целиот звук што доаѓа преку микрофонот на компјутерот. Кутија под копчињата им овозможува на корисниците да пишуваат белешки додека програмата снима. Тие исто така можат да истакнат важни ознаки. Кога корисникот ја репродуцира снимката, маркер следи што е напишано за време на одреден дел од презентацијата. Корисниците можат да ги зачуваат овие датотеки за подоцнежна референца. Дополнителните функции овозможуваат веб-камерата да снима заедно со звукот, а корисниците можат да вградат и слајдови на PowerPoint. Генерално, функциите на програмата се добро прилагодени за студентите кои посетуваат предавања и земаат обилни белешки.

За студенти кои посетуваат повеќе предавања, Pear Note за Mac работи добро за да ги следи аудио, видеото и направените белешки од предавањето.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Pear Note за Mac 3.1.

Целосни спецификации
Издавач Useful Fruit Software
Страница на издавачи http://www.usefulfruit.com/
Датум на издавање 2016-02-09
Датум на додавање 2016-02-09
Категорија Деловен софтвер
Под категорија Софтвер за презентација
Верзија 3.2.1
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3037

Comments:

Најпопуларни