BibDesk for Mac

BibDesk for Mac 1.7.8

Mac / Michael McCracken / 4418 / Целосни спецификации
Опис

BibDesk за Mac е моќен едукативен софтвер кој го поедноставува процесот на управување со библиографски информации и придружните датотеки или веб-врски. Тој е дизајниран да им помогне на корисниците да ги следат нивните референци, ефикасно да ги организираат и беспрекорно да ги користат во други апликации. BibDesk е особено погоден за корисници на LATEX кои треба да управуваат со големи библиографии.

Со BibDesk, можете лесно да ја креирате и управувате вашата библиографија во нејзиниот оригинал. форма на лигавчиња. Софтверот обезбедува кориснички GUI преден дел што го олеснува пребарувањето, организирањето и наведувањето референци со функционалност за влечење и пуштање. Можете исто така да ги објавувате вашите библиографии на веб како RSS XML доводи.

Една од клучните карактеристики на BibDesk е неговата способност беспрекорно да се интегрира со други апликации. На пример, можете да го користите со LATEX уредници како TeXShop или Texmaker за да вметнете цитати во вашите документи брзо и лесно. Можете исто така да го користите со процесори на текст како Microsoft Word или Apple Pages со извоз на вашата библиографија како. rtf датотека.

Услугите на BibDesk се дизајнирани да го поедностават користењето на вашата библиографија во други апликации. На пример, можете да го користите неговото мени за услуги за да вметнете цитати во која било апликација што поддржува уредување богат текст (на пр., Mail.app). Можете исто така да влечете референци од BibDesk директно во други апликации како Scrivener или DevonThink.

Друга одлична карактеристика на BibDesk е неговата способност автоматски да увезува референци од различни извори. На пример, можете да внесувате референци од онлајн бази на податоци како PubMed или Google Scholar со едноставно внесување на термин за пребарување и избирање на релевантните статии.

BibDesk, исто така, обезбедува напредни функции за ефикасно управување со големи библиографии. На пример, можете да креирате паметни групи врз основа на специфични критериуми (на пр., име на авторот) кои автоматски се ажурираат кога се додаваат нови референци. Можете исто така да го приспособите форматот на прикажување за секој тип на референца (на пр., напис од книга наспроти списание).

Генерално, BibDesk за Mac е суштинска алатка за секој кој треба ефикасно и ефективно да управува со големи библиографии. Неговиот кориснички интерфејс го олеснува дури и за почетниците додека обезбедува напредни функции што ќе ги задоволат потребите на моќните корисници подеднакво!

Целосни спецификации
Издавач Michael McCracken
Страница на издавачи http://www.cs.ucsd.edu/~mmccrack/
Датум на издавање 2020-08-19
Датум на додавање 2020-08-19
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за наука
Верзија 1.7.8
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 4418

Comments:

Најпопуларни