DroidID for Mac

DroidID for Mac 1.0

Опис

DroidID за Mac е безбедносен софтвер кој ви овозможува да го отклучите вашиот Mac со сензорот за отпечатоци на вашиот уред со Android. Оваа апликација е дизајнирана да ви го олесни и удобен пристап до вашите iMac, MacBook, MacBook Pro или MacBook Air без да мора да внесувате лозинка секој пат.

Со DroidID, можете да го користите сензорот за отпечатоци на вашиот уред со Android како метод за автентикација за отклучување на вашиот Mac. Ова значи дека повеќе не мора да запомните сложени лозинки или да се грижите дали некој друг ќе пристапи до вашиот компјутер без дозвола.

За да користите DroidID за Mac, ќе треба да ја преземете и инсталирате апликацијата DroidID Android на вашиот паметен телефон или таблет. Откако ќе се инсталира, едноставно спарете го со вашиот Mac користејќи Bluetooth и следете ги упатствата за поставување обезбедени од апликацијата.

Откако ќе се постави, се што треба да направите е да го ставите прстот на сензорот за отпечатоци од вашиот уред со Android кога ќе биде побарано од DroidID за Mac. Софтверот потоа автоматски ќе го автентицира и отклучува пристапот до вашиот компјутер.

DroidID за Mac нуди неколку предности во однос на традиционалните методи за автентикација базирани на лозинка:

1. Погодност: со DroidID, нема потреба да запомнувате сложени лозинки или да ги внесувате секој пат кога сакате да пристапите до вашиот компјутер. Едноставно ставете го прстот на сензорот за отпечатоци на вашиот уред со Android и оставете DroidID да си ја заврши работата.

2. Безбедност: автентикацијата заснована на отпечаток од прст е побезбедна од традиционалните методи базирани на лозинка бидејќи е многу потешко за некој друг да реплицира или погоди уникатен биометриски идентификатор како отпечаток од прст.

3. Брзина: Отклучувањето со DroidID трае само секунди во споредба со пишувањето долги лозинки што може да потрае многу подолго, особено ако се сложени

4. Компатибилност: софтверот работи беспрекорно на сите уреди на Apple, вклучувајќи ги iMac/Macbook/Macbook Pro/Macbook Air

5. Леснотија на користење: Корисничкиот интерфејс на овој софтвер е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење, така што дури и нетехничките корисници можат лесно да ги постават своите уреди

Севкупно, ако практичноста и безбедноста се важни фактори при пристап до чувствителни информации складирани на уред на Apple, тогаш не гледајте подалеку од Driod ID!

Целосни спецификации
Издавач Suyash Srijan
Страница на издавачи http://www.suyashsrijan.com/
Датум на издавање 2016-03-22
Датум на додавање 2016-03-22
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 1.0
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.11
Барања A Mac running El Capitan (10.11) or above.
Цена Free
Преземања неделно 9
Вкупно преземања 604

Comments:

Најпопуларни