Clementine for Mac

Clementine for Mac 1.3.1

Mac / David Sansome / 2083 / Целосни спецификации
Опис

Clementine за Mac е моќен и разновиден музички плеер кој нуди широк спектар на функции за подобрување на вашето искуство со слушање. Без разлика дали барате едноставен начин за репродукција на вашите омилени мелодии или сакате напредни алатки за управување со вашата музичка библиотека, Clementine има се што ви треба.

Една од истакнатите карактеристики на Clementine е неговата мултиплатформска компатибилност. Овој софтвер може да се користи на оперативните системи Windows, macOS и Linux, што го прави идеален избор за корисници кои често се префрлаат помеѓу уредите. Дополнително, Clementine поддржува различни аудио формати, вклучувајќи MP3, FLAC, AAC и многу повеќе.

Интерфејсот на Clementine е инспириран од Amarok 1.4 и се фокусира на обезбедување на корисниците брза и лесна за користење платформа за пребарување и репродукција на нивната музика. Интуитивниот дизајн на софтверот ви овозможува брзо да се движите низ вашата библиотека користејќи различни филтри како што се името на изведувачот или насловот на албумот.

Clementine нуди и неколку напредни функции што го прават да се издвојува од другите музички плеери во својата категорија. На пример, софтверот вклучува поддршка за онлајн стриминг услуги како што се Spotify и SoundCloud. Ова значи дека можете лесно да пристапите до милиони песни без да треба да ја напуштите апликацијата.

Друга корисна карактеристика што ја нуди Clementine е неговата способност да се синхронизира со различни уреди како што се iPod или телефони со Android. Ова го олеснува преносот на вашите омилени песни од еден уред на друг без да мора рачно да ги копирате датотеките.

Покрај овие карактеристики, Clementine вклучува и неколку опции за прилагодување кои ви овозможуваат да го приспособите изгледот и функционалноста на апликацијата според вашите преференции. На пример, можете да изберете од неколку различни теми или да креирате сопствени листи за репродукција врз основа на специфични критериуми како жанр или расположение.

Севкупно, ако барате моќен, но сепак лесен за користење музички плеер кој нуди напредни функции како поддршка за онлајн стриминг и способности за синхронизација на уреди, тогаш не гледајте подалеку од Clementine за Mac!

Преглед

Со многуте опции за пренос во облак и моќниот аудио плеер, Clementine за Mac изгледа како солидна музичка апликација. Сепак, местото каде што навистина блеска е во неговата импресивна поддршка за услуги за стриминг музика: компатибилен е со сите популарни услуги таму. Ако сакате да откривате нова музика на Интернет, ќе ви се допадне оваа апликација.

По брзото поставување, Clementine за Mac ви претставува интуитивен интерфејс што ги прави сите видови функции лесно достапни, од паметни плејлисти до унифицирано пребарување. Функцијата што најмногу ќе ве импресионира, сепак, е можноста за проследување музика во апликацијата од сите популарни достапни услуги базирани на облак, вклучувајќи ги Dropbox, Box.com, Google Drive, SoundCloud и Grooveshark. Во нашите тестови успешно ги користевме овие услуги за пуштање музика и не наидовме на никакви проблеми со исклучок на тоа што моравме рачно да се најавиме на секоја услуга. Она што е одлично е што апликацијата ви овозможува да пребарувате низ сите различни услуги од еден прозорец, а потоа прикажува унифицирани резултати од пребарувањето. Убав допир на целото искуство е додавањето на апликацијата Android Remote, која ги обезбедува сите очекувани контроли, па дури и ви овозможува да управувате со Clementine кога не сте на истата Wi-Fi мрежа.

Иако можеби нема да го замени iTunes како менаџер за музика за iPhone или iPod, Clementine за Mac се истакнува како апликација за стриминг музика. Ја поставува лентата кога станува збор за интеграција со онлајн складирање и услуги за стриминг музика. Неговите други функции за репродукција на музика нема да ве разочараат.

Целосни спецификации
Издавач David Sansome
Страница на издавачи http://www.davidsansome.co.uk/
Датум на издавање 2016-05-04
Датум на додавање 2016-05-04
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Медиа плеери
Верзија 1.3.1
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 13
Вкупно преземања 2083

Comments:

Најпопуларни