Nessus for Mac

Nessus for Mac 6.7

Mac / Tenable Network Security / 6473 / Целосни спецификации
Опис

Nessus за Mac е моќен и лесен за користење далечински безбедносен скенер кој обезбедува бесплатно решение за ревизија на вашата мрежа и одредување дали е ранлива на хакери или други видови на малициозни напади. Овој софтвер е дизајниран да ги открие сите користени порти и физички да ја тестира нивната безбедност, што го прави суштинска алатка за секој мрежен администратор или ИТ професионалец.

Со Nessus, можете лесно да ја скенирате целата ваша мрежа за пропусти, вклучувајќи сервери, работни станици, рутери, прекинувачи и други уреди. Софтверот користи напредни техники за скенирање за да ги идентификува потенцијалните закани и да обезбеди детални извештаи за пронајдените пропусти. Ова ви овозможува да преземете проактивни мерки за да ја обезбедите вашата мрежа пред да може да се направи каква било штета.

Една од клучните карактеристики на Nessus е неговата способност да открива ранливости во реално време. За разлика од другите безбедносни скенери кои се потпираат на застарени бази на податоци за ранливост или броеви на верзии на далечински услуги, Nessus всушност се обидува да ја искористи ранливоста со цел да утврди дали постои. Ова го прави еден од најточните и најсигурни безбедносни скенери достапни денес.

Друга одлична карактеристика на Nessus е неговата леснотија на користење. Софтверот доаѓа со кориснички интерфејс што им олеснува дури и на почетниците да вршат скенирање и да генерираат извештаи. Можете да ги приспособите вашите скенирања врз основа на специфични критериуми како што се опсегот на IP-адреси или специфични порти што сакате да ги скенирате.

Nessus, исто така, обезбедува сеопфатни можности за известување кои ви дозволуваат да прегледате детални информации за секоја ранливост пронајдена за време на скенирањето. Можете да прегледате информации како што се степенот на сериозност, описот на ранливоста, препорачаните дејства за санација и многу повеќе.

Покрај моќните способности за скенирање, Nessus нуди и напредни функции како што се ревизија на усогласеност и интеграција на управување со закрпи. Со функции за ревизија на усогласеност вградени директно во самиот софтвер; ова ви овозможува да обезбедите регулаторна усогласеност со индустриските стандарди како PCI DSS (Стандард за безбедност на податоци за индустријата за платежни картички) или HIPAA (Закон за преносливост и одговорност за здравствено осигурување).

Севкупно; ако барате ефикасен начин да ја заштитите вашата мрежа од потенцијални закани; тогаш не гледајте подалеку од Nessus за Mac! Со своите моќни способности за скенирање; интерфејс за лесно користење; сеопфатни алатки за известување; Функциите за ревизија на усогласеност вградени директно во самиот софтвер - оваа алатка има се што им е потребно на ИТ професионалците кои сакаат мир на умот, знаејќи дека нивните мрежи се безбедни од штета!

Целосни спецификации
Издавач Tenable Network Security
Страница на издавачи http://www.tenable.com/
Датум на издавање 2016-07-18
Датум на додавање 2016-07-18
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Мрежни алатки
Верзија 6.7
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 6473

Comments:

Најпопуларни