STAR Device Monitor for Mac

STAR Device Monitor for Mac SDM1988

Mac / Star Enterprise / 76 / Целосни спецификации
Опис

STAR Device Monitor for Mac е моќен мрежен софтвер кој обезбедува континуирано следење на веб-локации, сервери и мрежни уреди. Тој е дизајниран да открие можни прекини во рана фаза и да ви помогне да избегнете застој и високи последователни трошоци. Со својот интуитивен графички кориснички интерфејс, можете да поставите индивидуални процедури за тестирање и да ги конфигурирате опциите за известување за секој следен ресурс за неколку минути.

Без разлика дали водите мал бизнис или управувате со мрежа на големи претпријатија, STAR Device Monitor е совршена алатка за следење на вашиот дигитален бизнис. Работи независно и не бара инсталирани скрипти или алатки за следење на надгледуваните ресурси. Ова го прави лесен за користење со бесконечен опсег на апликации и најголема компатибилност со оперативните системи на серверот, хардверот и софтверот.

STAR Device Monitor поддржува различни протоколи и методи за поврзување како што се TCP (општа употреба; мрежни уреди и услуги, веб-базирани апликации), Ping („отчукување на срцето“ на сервери, рутери, прекинувачи, поврзани компјутери и други мрежни уреди), HTTP/HTTPS (веб-страници, многу други веб-базирани апликации), POP3/POP3S (дојдовни пораки од сметки за е-пошта), SMTP/SMTPS (појдовни пораки од сметки за е-пошта). Ова значи дека можете лесно да ги следите сите аспекти на вашиот дигитален бизнис.

Една од најдобрите карактеристики на STAR Device Monitor е неговата способност да обезбедува ажурирања за статусот на екранот на вашиот компјутер додека работите. Не мора постојано да проверувате дали сè работи без проблеми бидејќи STAR Device Monitor ќе го направи тоа наместо вас. Покрај оваа одлика, таа испраќа и предупредувачки пораки преку е-пошта или СМС (или кои било други услуги за испраќање пораки на push) кога ќе се открие проблем.

Друга одлична карактеристика на STAR Device Monitor е неговата способност да активира надворешни URL-адреси што овозможува разни други дејства како рестартирање на услуги или рестартирање на сервери кога е потребно. Ова заштедува време со автоматизирање на задачите кои инаку би барале рачна интервенција.

Целокупниот STAR Device Monitor for Mac нуди сеопфатно решение за следење веб-локации, сервери и мрежни уреди со лесно и ефикасност. Неговиот интуитивен графички кориснички интерфејс го прави лесен за користење дури и за нетехнички корисници, истовремено обезбедувајќи напредни функции што ги бараат и ИТ професионалците и системските администратори.

Клучни карактеристики:

1) Континуирано следење: Внимавајте на вашиот дигитален бизнис 24x7x365

2) Интуитивен графички кориснички интерфејс: Лесен за користење дури и за нетехнички корисници

3) Индивидуални процедури за тестирање: Поставете индивидуални процедури за тестирање за неколку минути

4) Опции за известување: Конфигурирајте ги опциите за известување според барањето

5) Поддршка за протокол: Поддржува различни протоколи како TCP/Ping/HTTP(S)/POP3(S)/SMTP(S)

6) Компатибилност: Највисока компатибилност со серверски оперативни системи/хардвер/софтвер.

7) Ажурирања за статус: добивајте ажурирања за статусот на екранот на вашиот компјутер додека работите.

8) Пораки за предупредување: примајте пораки за предупредување преку е-пошта/СМС/услуги за испраќање пораки.

9) Активирајте надворешни URL-адреси: иницирајте различни дејства како рестартирање услуги/рестартирање сервери кога е потребно.

10) Независна операција - Не се потребни скрипти/алатки за следење

Целосни спецификации
Издавач Star Enterprise
Страница на издавачи https://www.starenterprise.com
Датум на издавање 2016-08-21
Датум на додавање 2016-08-21
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Софтвер за управување со мрежата
Верзија SDM1988
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 76

Comments:

Најпопуларни