handyLock for Mac

handyLock for Mac 1.2.10

Опис

Дали сте уморни постојано да се грижите за безбедноста на вашиот Mac кога ќе се оддалечите од него? Дали сакате да се осигурате дека вашите лични и доверливи информации се безбедни од љубопитните очи? Не гледајте подалеку од handyLock за Mac, врвното безбедносно софтверско решение.

handyLock е иновативна апликација која го заклучува вашиот Mac екран кога ќе се оддалечите од него. На овој начин, вашиот Mac е безбеден и заштитен од неовластен пристап. Без разлика дали сте дома, во канцеларија или сте во движење, HandyLock обезбедува спокојство знаејќи дека вашиот компјутер е заштитен.

Една од најзгодните карактеристики на handyLock е неговата способност да го спречи пристапот на децата, соработниците или другите кога ќе се лизнете за да земете кафе, пијалок или да направите био-пауза. Тоа го постигнува со спарување на уред со Bluetooth, како што е вашиот iPhone, со вашиот Mac и чувствувајќи кога овој уред излегува надвор од опсегот. Како резултат на тоа, вашиот екран ќе биде заклучен додека не се вратите во опсегот на вашиот Mac. Во тој момент ќе се отклучи сам.

Но, што ако немате iPhone? Нема проблем! Ако имате овозможено Bluetooth Blackberry, iPad или iPod touch handyLock ќе работи исто толку добро.

Со HandyLock инсталиран на вашиот Mac, нема потреба повторно да се грижите за неовластен пристап. Можете да бидете спокојни знаејќи дека сите чувствителни информации складирани на вашиот компјутер остануваат безбедни во секое време.

Карактеристики:

- Го заклучува вашиот екран: кога е поврзан со уред со Bluetooth, како што е iPhone или iPad и чувствува кога овој уред ќе излезе надвор од опсегот.

- Автоматски се отклучува: кога спарените уреди ќе се вратат во опсегот.

- Поддржани повеќе уреди: Работи со кој било Blackberry/iPad/iPod touch со овозможен Bluetooth.

- Лесно поставување: едноставно преземете ја и инсталирајте ја апликацијата на двата уреди.

- Приспособливи поставки: приспособете ги поставките како што се одложувањето на времето за заклучување и звуците за известување според преференциите.

- Кориснички интерфејс: Едноставниот интерфејс го олеснува користењето на HandyLock за секого.

Инсталација:

Инсталирањето на handyLock не може да биде полесно! Едноставно преземете ја апликацијата на двата уреди (Mac и iOS) преку нашата веб-страница (врска). Откако ќе се преземе, следете ги овие едноставни чекори:

1) Отворете ги двете апликации

2) Спарете ги заедно преку bluetooth

3) Поставете преференции според преференциите

Тоа е тоа! Сега сте подготвени да користите рачна брава!

Заклучок:

Како заклучок, ако безбедносните прашања се важни за вас, тогаш не гледајте подалеку од Handylock за mac - Крајното безбедносно софтверско решение кое обезбедува целосна заштита од неовластен пристап додека обезбедува мир на умот знаејќи дека сите чувствителни информации складирани на нечиј компјутер остануваат воопшто безбедни времиња. Со својот кориснички интерфејс и приспособливите опции за поставки Handylock го прави обезбедувањето на вашиот Mac без напор, истовремено обезбедувајќи максимална заштита од потенцијални закани - што го прави суштинска алатка за секој што ја цени својата приватност на интернет!

Целосни спецификации
Издавач Netputing
Страница на издавачи http://netputing.com/
Датум на издавање 2016-09-01
Датум на додавање 2016-09-01
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 1.2.10
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 172

Comments:

Најпопуларни