Metadefender Endpoint for Mac

Metadefender Endpoint for Mac 10.4.80.0

Опис

Metadefender Endpoint за Mac: Крајното безбедносно решение

Во денешното дигитално доба, безбедноста е од најголема важност. Со зголемениот број на сајбер закани и напади, стана неопходно да имате сигурно безбедносно решение што може да го заштити вашиот уред од потенцијални закани. Metadefender Endpoint за Mac е моќен безбедносен софтвер кој им овозможува на домашните корисници и ИТ професионалците лесно да ја следат моменталната состојба на нивниот уред и да ја подобрат целокупната безбедност на уредот.

Metadefender Endpoint им овозможува на корисниците лесен за користење интерфејс кој им овозможува да ги следат нивните инсталирани безбедносни апликации и нивниот статус, вклучувајќи антивирус, заштитен ѕид, клиенти за закрпи од трети страни и шифрирање на тврдиот диск. Оваа функција осигурува дека сите аспекти на безбедноста на вашиот уред се ажурирани и функционираат правилно.

Една единствена карактеристика на Metadefender Endpoint е неговата способност да ги предупреди корисниците за потенцијалните закани присутни на нивната машина, а кои инсталираниот анти-малициозен софтвер не ги открил или не можел да ги поправи. Користејќи два методи за напредно откривање закани, Gears (моторот зад Metadefender Endpoint) дава единствена слика за тоа дали уредот е компромитиран.

Апликацијата го скенира уредот со најмногу 40 комерцијални мотори против малициозен софтвер напојувани од услугата Metascan Online на OPSWAT. Ова осигурува дека дури и ако вашиот инсталиран софтвер против малициозен софтвер пропушти нешто, Gears ќе го фати. Дополнително, со користење на подобрени можности за усогласување на шаблони, Gears ја истражува историјата на заканите откриени од инсталираниот софтвер против малициозен софтвер за да утврди кои закани се појавуваат постојано.

Со темелно испитување на дневниците за откривање закани, Gears им овозможува на корисниците да бидат известени за постојаните закани на нивниот компјутер. Оваа функција гарантира дека секогаш сте свесни дали има нешто злонамерно што демне во вашиот систем.

Друга одлична карактеристика вклучена во оваа бесплатна алатка е Session Shield - безбедно решение за прелистување дизајнирано за оние на кои им е потребен пристап до чувствителни информации како што се банкарските записи или детали за клиентите, додека се осигурува дека нема да протекуваат доверливи податоци за време на сесиите на прелистување.

Корисниците можат да започнат безбедна сесија преку Gears за приватно и анонимно прелистување на Интернет без да остават никакви податоци за следење штом ќе се затворат од него. Ова помага да се обезбеди приватност додека безбедно пристапувате до чувствителни информации онлајн.

За оние кои управуваат со повеќе уреди одеднаш (како што се ИТ администраторите), Metadefender Endpoint може да се поврзе со контролната табла за управување со облак обезбедена од самата апликација Gears - овозможувајќи им на сопствениците на домашната мрежа и на ИТ администраторите лесни опции за следење и управување на повеќе уреди од кој било прозорец на прелистувачот!

Со создавање сметка со контролната табла за управување со облак обезбедена од самата апликација Gears и управување со уреди од таму, наместо локално на секоја поединечна машина посебно; Корисниците добиваат пристап до дополнителни функции како опции за конфигурација итн., што го прави управувањето со повеќе уреди полесно од кога било досега!

Во заклучок,

Metadefender Endpoint за Mac нуди сеопфатна заштита од сајбер-напади, истовремено обезбедувајќи интерфејс лесен за користење за следење на сите аспекти поврзани конкретно со потребите за заштита на крајната точка! Со своите напредни способности за откривање закани во комбинација со функциите на Session Shield и Cloud Management Dashboard; Тоа гарантира дека ќе останете безбедни на интернет без да се загрози приватноста или удобноста!

Целосни спецификации
Издавач OPSWAT
Страница на издавачи http://www.opswat.com
Датум на издавање 2016-11-14
Датум на додавање 2016-11-14
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Антивирусен софтвер
Верзија 10.4.80.0
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Macintosh, macOSX (deprecated)
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1075

Comments:

Најпопуларни