Infovox iVox for Mac

Infovox iVox for Mac 4.4

Mac / AssistiveWare / 2029 / Целосни спецификации
Опис

Infovox iVox за Mac – врвното решение за текст во говор

Infovox iVox е моќен софтвер за текст во говор кој им овозможува на корисниците на Mac OS X најдобри гласови со природен звук досега на Mac. Со Infovox iVox, можете да слушате кој било текст на вашиот компјутер на различни јазици и гласови, што го прави суштинска алатка за секој кој има потреба да чита или пишува на повеќе јазици.

Без разлика дали сте студент, професионалец или само некој што сака да ги подобри своите вештини за читање, Infovox iVox е совршено решение. Лесен е за користење и работи со која било апликација што користи функционалност за говор. Плус, ги вклучува сите гласови достапни за јазик по избор.

Во оваа статија, ќе разгледаме подетално Infovox iVox и неговите карактеристики за да можете да одлучите дали е соодветно за вас.

Гласови со природен звук

Една од истакнатите карактеристики на Infovox iVox се неговите гласови со природен звук. Нема да им верувате на ушите кога ќе ги слушнете овие гласови - тие звучат како вистински луѓе да зборуваат! Ова го прави слушањето текст многу попријатно и попривлечно од другите софтвери за текст-во-говор со роботски звук.

Infovox iVox нуди многу различни јазици и акценти за корисниците да можат да го изберат гласот што најмногу им одговара. Достапни се следните јазици: американски англиски, британски англиски, француски, канадски француски, германски, италијански, холандски, фински фламански шпански американски шпански португалски бразилски португалски норвешки шведски.

Секој јазик се состои од еден или повеќе машки и/или женски гласови. Сите јазици го содржат американскиот англиски глас Хедер како бонус. Американскиот англиски дури вклучува два детски гласови!

Компатибилност со други апликации

Друга одлична карактеристика на Infovox iVox е неговата компатибилност со други апликации на вашиот Mac компјутер. Откако ќе се инсталира на панелот за преференци на вашиот компјутерски систем, под поставките за говор, ќе се прикажат сите инсталирани TTS мотори, вклучително и IVONA Speech Synthesis (кој го напојува infoVOX iVOX) и вградениот говорен мотор на Apple.

Гласовите на Infovox iVox може да се користат од која било апликација што има функционалност за говор, вклучително и Preview, TextEdit, Mail, Microsoft Word (преку неговата лента со алатки за говор), VisioVoice, Proloquo, GhostReader, Acrobat, AppleScript Automator Kurzweil 3000 за Macintosh (верзија 3.04. и повисоко), TextHelp Read and Write Gold за Mac (верзија 2.1 и понова) и многу други.

Може да користите и Infovox iVox со вградени функции за говор и пристапност во Mac OS X, вклучувајќи го читачот на екранот VoiceOver.

Лесен за користење

Infovox iVox е неверојатно лесен за користење - едноставно инсталирајте го софтверот на панелот за преференци на системот на вашиот компјутер под поставките за говор ќе ги прикаже сите инсталирани TTS мотори вклучувајќи го и IVONA Speech Synthesis (кој го напојува infoVOX iVOX), а потоа изберете го јазикот што сакате да го користите од списокот со достапни јазици во контролната табла Infovox iVox.

Откако ќе го изберете вашиот јазик на избор, можете веднаш да започнете да го користите во која било апликација што користи функционалност за говор!

Повеќе јазици

Ако ви требаат повеќе јазици за вашата работа или студии, тогаш Infovox iVox е совршен за вас! Можете да купите Infovox iVox плус еден или повеќе јазични пакети по половина цена за да имате пристап до сите гласови достапни во секој јазичен пакет.

Ова го олеснува префрлањето помеѓу јазиците по потреба без да мора да купувате посебни софтверски пакети за секој од нив!

Заклучок

Како заклучок, ако барате моќно решение за текст во говор што нуди гласови со природен звук на повеќе јазици, тогаш не гледајте подалеку од Infovox iVox! Лесен е за користење и работи со која било апликација која користи функционалност за говор, што ја прави суштинска алатка за секој кој има потреба да чита или пишува на повеќе јазици.

Целосни спецификации
Издавач AssistiveWare
Страница на издавачи http://www.niemconsult.com/
Датум на издавање 2016-12-27
Датум на додавање 2016-12-27
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Разен софтвер за дома
Верзија 4.4
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.4 Intel, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.5, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.6 Intel, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.11, Macintosh, Mac OS X 10.4, macOSX (deprecated), Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.5 Intel
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 2029

Comments:

Најпопуларни