B1 Free Archiver for Mac

B1 Free Archiver for Mac 1.5.86

Mac / Catalina Group / 5933 / Целосни спецификации
Опис

Бесплатен архивер B1 за Mac - врвна алатка за компресија

Дали сте уморни од справување со големи датотеки што заземаат премногу простор на вашиот компјутер? Дали ви треба сигурна алатка за компресија која може да се справи со сите популарни формати? Не гледајте подалеку од B1 Free Archiver for Mac!

B1 Free Archiver е 100% бесплатна алатка за компресија која работи беспрекорно на Mac, Windows, Android и Linux. Дизајниран е да го направи компресирањето и извлекувањето на датотеки што е можно поедноставно, при што повеќето дејства се изведуваат со само 2-3 кликања. Без разлика дали сакате да заштедите простор на вашиот хард диск или да испраќате големи датотеки преку Интернет, B1 Free Archiver ве покрива.

Поддржани формати

Една од најголемите предности на B1 Free Archiver е неговата поддршка за широк опсег на формати. Можете да компресирате и извлекувате датотеки во rar, zip, 7z, како и во сопствен b1 формат. Ова значи дека без разлика со кој тип на датотека работите, B1 Free Archiver може да се справи со неа.

Леснотија на користење

Друга клучна карактеристика на B1 Free Archiver е неговата леснотија на користење. Софтверот е дизајниран да биде интуитивен и лесен за користење, така што дури и почетниците можат да го користат без никакви тешкотии. Повеќето дејства се изведуваат со само 2-3 кликања, што го прави една од најбрзите и најефикасните алатки за компресија на располагање.

Шифрирање на лозинка

Во денешниот свет каде безбедноста на податоците е поважна од кога било досега, шифрирањето на лозинката стана суштинска карактеристика за секоја алатка за компресија. Со најновите подобрувања на B1 Free Archiver, корисниците сега имаат можност да ги шифрираат своите архиви со лозинки за да обезбедат максимална безбедност.

Стандардно отворено дејство

B1 Free Archiver, исто така, им овозможува на корисниците да го изберат нивното стандардно отворено дејство при вадење архиви. Ова значи дека ако претпочитате да користите одредена програма или апликација кога отворате одредени типови датотеки (како што се PDF-датотеки), можете да ја поставите како ваше стандардно отворено дејство во софтверот.

Поддршка за влечење и спуштање

За дополнителна практичност и леснотија на користење, B1 Free Archiver нуди целосна поддршка за влечење и спуштање. Ова значи дека наместо рачно избирање датотеки од софтверскиот интерфејс, корисниците можат едноставно да ги влечат и пуштаат во прозорецот на програмата за брзо и лесно архивирање или екстракција.

Создавање и навигација на архива во архива

Друга уникатна карактеристика понудена од B1 Free Archiver е создавање архива во архива и можности за навигација. Ова им овозможува на корисниците да креираат архиви во други архиви (исто така познати како вгнездени архиви) што го олеснува организирањето на големи количини на податоци.

Навигација со тастатура

Конечно, навигацијата со тастатура е уште една корисна карактеристика што ја нуди оваа моќна алатка за компресија. Корисниците кои претпочитаат да користат кратенки на тастатурата наместо кликнувања на глувчето, ќе ја ценат оваа функционалност што го прави навигацијата низ менијата побрзо од кога било досега.

Заклучок:

Overall,B1FreeArchiverticks all boxes when it comes to finding an efficient yet user-friendlycompressiontoolforMacusers.Itssupportforawiderangeofformats,passwordencryption,anddrag-and-dropsupportmakeitoneofthemostversatiletoolsavailable.Additionally,theabilitytocreatearchiveswithinotherarchivesandkeyboardnavigationfurtherenhancestheuserexperience.Ifyou'relookingforafreeandpowerfulcompressiontoolthatcanhandleallpopularformats,BFreeArchivershoulddefinitelybeonyourradar!

Преглед

B1 Free Archiver е сè-во-едно алатка која може да ги архивира и деархивира датотеките во повеќе формати, сето тоа во секундарниот интерфејс на вашиот уред. Бидејќи B1 е дизајниран како универзална алатка, тој се справува со сите главни формати, вклучувајќи RAR, ZIP, 7Z и комерцијален формат B1 за да се осигура дека можете да отпакувате која било датотека на вашиот уред. Со оглед на ограничувањата на алатката за архива на Mac, ова е добредојден сет на функции, особено во алатка која е бесплатна.

По инсталацијата, која вклучува преместување на програмата во папката Апликации, можете да го отворите B1 за да прелистувате датотеки на вашиот компјутер. Ќе добиете целосен секундарен прозорец Пронаоѓач каде што можете да изберете и да ги зипувате папките и датотеките во кој било формат што го сакате. Стандардно, B1 станува и ваша опција за отпакување, па кога ќе преземете нова компресирана датотека, таа ќе ви ја отвори, или во прелистувачот или веднаш отпакувајќи се во истата папка. Сепак, вистинската вредност на B1 доаѓа во бројот на опции што ги нуди. Со поддршка за влечење и спуштање, функционалност за архивирање во архива и шифрирање на лозинка, можете да ги подигнете напорите на следното ниво со оваа апликација.

Ако сте заинтересирани за апликација за архивирање која е бесплатна, работи со повеќе формати и ви овозможува да ги заштитите вашите датотеки многу подобро отколку што дозволуваат стандардните алатки на вашиот Mac, тогаш B1 Free Archiver е одлично преземање.

Целосни спецификации
Издавач Catalina Group
Страница на издавачи http://b1.org
Датум на издавање 2017-02-17
Датум на додавање 2017-02-17
Категорија Комунални услуги и оперативни системи
Под категорија Компресија на датотека
Верзија 1.5.86
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7, Macintosh, macOSX (deprecated)
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 5933

Comments:

Најпопуларни