Microsoft OneNote for Mac

Microsoft OneNote for Mac 15.33

Опис

Microsoft OneNote за Mac: Врвниот дигитален тетратка

Дали сте уморни од носење гломазна тетратка и пенкало за да ги запишете вашите мисли, идеи и важни информации? Дали сакате да има поефикасен начин да ги снимите вашите белешки и да ги организирате? Не гледајте подалеку од Microsoft OneNote за Mac.

OneNote е моќен софтвер за продуктивност кој ви овозможува да креирате дигитални тетратки каде што можете да ги складирате сите ваши белешки, идеи, веб исечоци, слики, аудио снимки и многу повеќе. Со интуитивниот интерфејс и робусните функции на OneNote, можете лесно да ги доловувате вашите мисли додека сте во движење или на вашето биро.

Еве некои од клучните карактеристики на Microsoft OneNote за Mac:

1. Креирајте тетратки: со OneNote, можете да креирате повеќе тетратки за различни намени, како што се работни проекти, лични цели, планови за патување или било што друго што бара земање белешки. Можете исто така да ја приспособите секоја тетратка со различни бои и корици за да може лесно да се идентификуваат.

2. Организирајте белешки: Откако ќе креирате тетратка во OneNote за Mac, време е да започнете со додавање белешки. Можете да ги организирате вашите белешки со создавање на делови во секоја тетратка или со користење на ознаки како што се „завршување“, „важно“, „завршено“ итн., што го олеснува наоѓањето на она што ви треба подоцна.

3. Синхронизирајте помеѓу уредите: со системот за складирање на OneNote базиран на облак (OneDrive), сите ваши белешки автоматски се синхронизираат на сите уреди каде што е инсталирана апликацијата - вклучувајќи компјутери/таблети/телефони со Windows/iPads/iPhones/телефони со Android/таблети - така што дека тие се секогаш ажурирани без разлика каде сте.

4. Соработувајте со други: Ако работите на проект со други кои исто така користат OneNote (или дури и ако не го користат), споделувањето тетратки е лесно! Едноставно поканете ги преку е-пошта или опции за споделување врски достапни во самата апликација.

5. Цртајте и скицирајте: За оние кои претпочитаат ракопис наместо пишување на нивните белешки - не плашете се! Со технологијата за мастило на Мајкрософт вградена во macOS Mojave наваму, корисниците можат да цртаат/скицираат директно на нивните дигитални страници користејќи Apple Pencil/стилус/прст/тачтап/глувче.

6. Пребарување и наоѓање: Кога ќе дојде време да се извлечат конкретни информации од една од многуте тетратки во Microsoft One Note, едноставно користете ја неговата моќна функција за пребарување која им овозможува на корисниците да пребаруваат низ текст/слики/аудио/видео датотеки во рок од неколку секунди.

7. Интеграција со други апликации: без разлика дали се работи за Outlook, Word, Excel, PowerPoint или која било друга Office 365 апликација; интеграцијата помеѓу овие апликации никогаш не била полесна благодарение во голема мера поради неговите беспрекорни способности за интеграција.

8. Бесплатно преземање: Најдобар дел за овој неверојатен софтвер? Тоа е потполно бесплатно! Сè што треба да направат корисниците е да преземат од App Store/најавување на веб-локацијата на Microsoft користејќи ги нивните постоечки акредитиви на сметката на Microsoft (или да создадат нови).

Во заклучок

Ако земање рачно напишани/дигитализирани белешки стана составен дел од секојдневната рутина, тогаш не гледајте подалеку од бесплатниот софтвер за продуктивност на Мајкрософт - „Една белешка“. Неговиот кориснички интерфејс, заедно со робусните карактеристики, го прави апсолутен ветар доловувањето на идеи/мисли/информации, додека сè е организирано во исто време. Па зошто да чекаме? Симни сега!

Преглед

OneNote 2016 на Мајкрософт е една од апликациите за земање белешки со врвни фиоки за OS X.

Добрите

Достапно насекаде: Па, не баш насекаде. Но, со OneNote достапен на OS X, Windows, iOS, Windows Phone и преку Интернет, никогаш не сте далеку од вашите белешки, исечоци и слики.

Се синхронизира со OneDrive: OneNote ги синхронизира вашите белешки со OneDrive, складиштето во облак на Microsoft. Мајкрософт нуди 15 GB простор за складирање на OneDrive бесплатно, а со претплата за Office 365, добивате 1 ТБ простор.

Споделете ги вашите тетратки: OneNote ви овозможува да споделувате тетратка со други и да им дозволите или да соработуваат со вас или едноставно да ги гледаат вашите белешки, но да не прават промени.

Алатки за форматирање: OneNote нуди корисна колекција на алатки за форматирање текст. Ви овозможува да креирате нови делови и страници, да прикачувате датотеки на белешки и да вметнувате слики и табели.

Конс

Добра, но не и целосна поддршка за Office-датотеките: можете да ги вградувате датотеките Word и Excel во белешките, но датотеките стануваат само за читање. Спротивно на тоа, верзијата за Windows на OneNote ви овозможува да ги уредувате документите на Word и Excel, како и да ги креирате во рамките на OneNote.

Крајна линија

Корисниците на Mac имаат солидна колекција на апликации за правење белешки за избор, вклучувајќи ја вградената апликација Notes во El Capitan, Evernote, па дури и Keep на Google. Но, OneNote заслужува да биде на листата; тоа е разноврсна алатка за собирање на вашите мисли.

Повеќе ресурси

Microsoft Office 2016 за Mac

OS X El Capitan

Evernote

Апликации на Google Drive

Целосни спецификации
Издавач Microsoft
Страница на издавачи http://www.microsoft.com/
Датум на издавање 2017-05-02
Датум на додавање 2017-05-02
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за идеи и мапирање на умови
Верзија 15.33
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.10
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 19
Вкупно преземања 4669

Comments:

Најпопуларни