Audacious for Mac

Audacious for Mac 1.0

Опис

Audacious за Mac: Крајниот аудио плеер

Дали сте уморни од користење на аудио плеери кои трошат премногу од ресурсите на вашиот компјутер? Дали сакате аудио плеер кој поддржува широк опсег на аудио формати и обезбедува висококвалитетен звук? Не гледајте подалеку од Audacious за Mac!

Audacious е аудио плеер со отворен код дизајниран првенствено за употреба на системи компатибилни со POSIX. Тоа е вилушка на Beep Media Player, кој сам по себе е вилушка на XMMS. Вилијам „ненолод“ Питкок реши да го отпушти Beep Media Player откако оригиналниот тим за развој објави дека го прекинува развојот со цел да создаде верзија од следната генерација наречена BMPx.

Од своето основање, Audacious е фокусиран на обезбедување на корисниците со мала употреба на ресурси, висококвалитетен звук и поддршка за широк спектар на аудио формати. Без разлика дали слушате MP3, FLAC-датотеки или дури и стриминг музика од интернет, Audacious ве покрива.

Карактеристики

Audacious доаѓа полн со карактеристики што го прават да се издвојува од другите аудио плеери на пазарот. Еве само некои од карактеристиките што го прават Audacious толку одличен:

1. Мала употреба на ресурси: Една од најголемите предности на користењето на Audacious е неговата мала употреба на ресурси. За разлика од другите медиа плеери кои можат да го забават вашиот компјутер или брзо да ви ја трошат батеријата, Audacious работи непречено без да ги закопа ресурсите на системот.

2. Широк опсег на аудио формати: со поддршка за повеќе од 20 различни типови на датотеки, вклучувајќи MP3, FLAC датотеки и повеќе; нема потреба да се грижите за проблемите со компатибилноста кога го користите овој софтвер.

3. Висококвалитетен звук: Друга клучна карактеристика што го издвојува Audacious од другите медиа плеери е неговата способност да испорачува висококвалитетен звук преку напредни поставки за еквилајзер и приклучоци за DSP.

4. Приспособлив интерфејс: интерфејсот може да се прилагоди според преференциите на корисникот со различни скинови достапни на интернет.

5. Управување со плејлисти: Корисниците можат лесно да управуваат со нивните плејлисти со создавање нови или увоз на постоечки од други медиа плеери како iTunes или Winamp.

6. Поддршка за интернет радио: Со вградена поддршка за интернет радио станици како што се Shoutcast и Icecast; корисниците можат да ги слушаат своите омилени радио станици без да мора да го напуштат прозорецот на апликацијата.

Компатибилност

Audacious работи беспрекорно на сите системи компатибилни со POSIX, вклучително и macOS X 10.x (Mountain Lion) па наваму, што го прави совршен за корисниците на Apple кои сакаат искуство со алтернативен музички плеер.

Заклучок

Како заклучок, ако барате ефикасен, но моќен музички плеер со одличен квалитет на звук и компатибилност на повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од Audacity! Неговиот лесен дизајн во комбинација со напредни функции го прави единствен софтвер во оваа категорија!

Целосни спецификации
Издавач Wine Reviews
Страница на издавачи https://winonmacs.com/
Датум на издавање 2017-06-05
Датум на додавање 2017-06-04
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Медиа плеери
Верзија 1.0
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Macintosh, macOSX (deprecated)
Барања None
Цена $15.00
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 97

Comments:

Најпопуларни