Mozilla Lightning for Mac

Mozilla Lightning for Mac 5.4

Mac / Mozilla Calendar Project / 356 / Целосни спецификации
Опис

Ако барате моќна и разновидна апликација за календар што беспрекорно се интегрира со вашиот клиент за е-пошта, не гледајте подалеку од Mozilla Lightning за Mac. Оваа иновативна екстензија за Mozilla Thunderbird додава интегриран календар на популарниот клиент за е-пошта, овозможувајќи ви лесно да го организирате вашиот распоред и да останете на врвот на важните настани во животот.

Врз основа на самостојната апликација за календар на Mozilla Sunbird, Lightning е дизајниран да биде флексибилен и лесен за користење, нудејќи широк спектар на функции и опции за прилагодување за да одговараат на вашите потреби. Без разлика дали управувате со повеќе календари, креирате дневни списоци со задачи, поканувате пријатели на настани или се претплатите на јавни календари, Lightning го олеснува одржувањето организирано и контролирано.

Една од клучните придобивки од користењето на Lightning е неговата цврста интеграција со Thunderbird. Бидејќи и двете апликации се развиени од Mozilla, тие работат беспрекорно заедно без никакви проблеми со компатибилноста или дефекти. Ова значи дека можете да пристапите до вашиот календар директно од интерфејсот на Thunderbird, без да мора да се префрлате напред-назад помеѓу различни програми.

Друга предност на користењето на Lightning е неговата флексибилност кога станува збор за управување со повеќе календари. Без разлика дали ви требаат посебни календари за работни и лични настани или сакате да следите различни проекти или тимови во една организација, Lightning го олеснува создавањето на сопствени календари кои ги задоволуваат вашите специфични потреби.

Покрај основните функции за закажување, како што се креирање состаноци и поставување потсетници, Lightning нуди и напредна функционалност како што се повторливи настани (како неделни состаноци), управување со задачи (вклучувајќи приоритет и делегирање), покани за настани (со автоматско следење RSVP), поддршка за временска зона ( за меѓународно патување), и повеќе.

Можеби една од најкорисните карактеристики на Lightning е неговата способност да се претплати на јавни календари од извори како Google Calendar или iCalShare.com. Ова значи дека можете лесно да додавате празници, спортски распореди, временски прогнози, ТВ списоци – дури и лунарни фази – директно во вашиот личен приказ на календарот.

Севкупно, ако барате моќно, но сепак практично решение за календари што беспрекорно се интегрира со вашиот клиент за е-пошта на Mac OS X платформата, тогаш не гледајте подалеку од Mozilla Lighting за Mac! Со својот робустен сет на функции, интуитивен интерфејс и цврста интеграција со Thunderbird, оваа екстензија има се што ви треба за да останете организирани, продуктивни и да имате контрола.

Целосни спецификации
Издавач Mozilla Calendar Project
Страница на издавачи http://www.mozilla.org/projects/calendar
Датум на издавање 2017-06-13
Датум на додавање 2017-06-13
Категорија Комуникации
Под категорија Софтвер за е-пошта
Верзија 5.4
Барања за ОС Mac OS X 10.11, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.10, Macintosh, macOSX (deprecated)
Барања None
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 356

Comments:

Најпопуларни