Adobe Captivate for Mac

Adobe Captivate for Mac 2017 Release

Опис

Adobe Captivate за Mac е моќен едукативен софтвер кој им овозможува на корисниците лесно да креираат респонзивна содржина за е-учење. Со објавувањето во 2017 година, Adobe Captivate стана уште попријателски и поефикасен за корисниците, дозволувајќи им на корисниците да го намалат времето за пишување и да создадат привлечни искуства за учење.

Една од најзабележителните карактеристики на Adobe Captivate се неговите Fluid Boxes. Овие полиња оптимално користат бел простор за автоматско усогласување на објектите, што им олеснува на корисниците да дизајнираат одговорна содржина за е-учење без да се грижат за проблеми со форматирањето. Самата оваа функција може да им заштеди на корисниците значително време и напор.

Друга одлична карактеристика на Adobe Captivate е неговата способност да ги трансформира наследените немобилни курсеви создадени во Adobe Captivate 8 и 9 во целосно одговорна mLearning содржина. Ова значи дека корисниците можат лесно да ги ажурираат своите постоечки курсеви без да треба да започнат од нула.

Дополнително, Adobe Captivate доаѓа со преку 75.000 бесплатни средства за е-учење што може да се користат за подобрување на искуството за учење. Овие средства вклучуваат привлечни квизови кои сигурно ќе ги ангажираат учениците и ќе ги задржат заинтересирани за материјалот што се презентира.

Конечно, интеграцијата на Adobe Typekit им овозможува на корисниците пристап до широк опсег на фонтови што може да се користат во нивната содржина за е-учење. Оваа интеграција гарантира дека целиот текст е јасен и лесен за читање на кој било уред или големина на екран.

Севкупно, Adobe Captivate за Mac е одличен избор за секој кој бара лесно за употреба, но моќно образовно софтверско решение. Нејзината интуитивна дизајнерска платформа му олеснува на секој – без оглед на техничката експертиза – да креира интересна содржина за е-учење брзо и ефикасно.

Целосни спецификации
Издавач Adobe Systems
Страница на издавачи https://www.adobe.com/?sdid=FMHMZG8C
Датум на издавање 2017-07-26
Датум на додавање 2017-07-26
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Алатки за настава
Верзија 2017 Release
Барања за ОС Macintosh, macOSX (deprecated)
Барања This product may integrate with or allow access to certain Adobe or third-party hostedonline services ("Online Services"). Online Services are available only to users 13 andolder and require agreement to additional terms of use and Adobe's online privacy policy (see www.adobe.com/go/terms). Online Services are not available in all countries or languages, may require user registration, and may be discontinued or modified in whole or in part without notice. Additional fees or subscription charges may apply.
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 709

Comments:

Најпопуларни