GraphicsFormats for Mac

GraphicsFormats for Mac 7.8

Mac / Einhugur Software / 70 / Целосни спецификации
Опис

GraphicsFormats за Mac е моќен REALbasic приклучок кој им овозможува на програмерите да увезуваат и извезуваат слики во различни формати на датотеки. Со поддршка за формати на датотеки PNG, Jpeg, Jpeg2000 и TGA, овој приклучок нуди широк опсег на функции што го прават суштинска алатка за секој развивач што работи со графика.

Увезувањето од датотека е една од клучните карактеристики на GraphicsFormats. Оваа функција им овозможува на програмерите лесно да увезуваат слики од нивната локална меморија во нивните проекти. Без разлика дали треба да увезете една слика или повеќе слики одеднаш, GraphicsFormats го прави процесот брз и лесен.

Покрај увозот од датотеки, GraphicsFormats поддржува и увоз од низи. Оваа функција е особено корисна кога работите со податоци што се складирани како текст или кога примате податоци преку Интернет. Со едноставно предавање на низата што ги содржи податоците за сликата на GraphicsFormats, програмерите можат брзо и лесно да увезуваат слики во нивните проекти.

Друга моќна карактеристика на GraphicsFormats е неговата способност да увезува од IBinaryStreamReader. Оваа функција им овозможува на програмерите да читаат податоци за слики директно од бинарни текови без претходно да ги зачуваат како датотека или да ги претворат во друг формат.

За оние кои работат со проѕирни слики, GraphicsFormats нуди поддршка за алфа канали и во формати PNG и Jpeg2000. Ова значи дека програмерите можат лесно да работат со проѕирни слики без да се грижат дали ќе изгубат важни информации за време на процесот на увоз или извоз.

Извезувањето датотеки е исто толку лесно со GraphicsFormats како и нивното увезување. Програмерите можат да извезуваат слики директно во датотеки на нивното локално складирање или дури и да ги извезуваат како низи доколку е потребно. Дополнително, извозот со користење на IBinaryStreamWriter е исто така поддржан од овој приклучок.

Конечно, како и неговите можности за увоз, извозот на алфа канали и во форматите PNG и Jpeg2000 се поддржани и од овој приклучок!

Генерално, ако барате сигурна алатка која ќе ви помогне поефикасно да работите со графика во вашите REALbasic проекти на Mac OS X платформата, тогаш не гледајте подалеку од Графички формати!

Целосни спецификации
Издавач Einhugur Software
Страница на издавачи http://www.einhugur.com/index.html
Датум на издавање 2020-08-21
Датум на додавање 2020-08-21
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Компоненти и библиотеки
Верзија 7.8
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 70

Comments:

Најпопуларни