iStopMotion for Mac

iStopMotion for Mac 3.8.2

Mac / Boinx Software Ltd. / 41466 / Целосни спецификации
Опис

iStopMotion за Mac е моќен видео софтвер кој ви овозможува лесно да креирате стоп анимации. Без разлика дали сте професионален аниматор или штотуку почнувате, iStopMotion за Mac ги обезбедува сите алатки што ви се потребни за да ги оживеете вашите идеи.

Со iStopMotion за Mac, можете да креирате прекрасни анимации користејќи која било камера што е компатибилна со вашиот Mac. Софтверот поддржува широк опсег на камери, вклучувајќи DSLR, веб-камери, па дури и iPhone и iPad. Ова значи дека без разлика до каква камера имате пристап, можете веднаш да започнете да создавате стоп анимации.

Една од клучните карактеристики на iStopMotion за Mac е неговиот интуитивен интерфејс. Софтверот е дизајниран да биде лесен за користење, дури и ако никогаш претходно не сте креирале анимација. Можете да започнете со увоз на вашите слики во софтверот, а потоа да го користите уредувачот на временската линија за да ги распоредите во низа. Оттука, останува само да додадете звучни ефекти и музички записи за да ја комплетирате вашата анимација.

Друга одлична карактеристика на iStopMotion за Mac е неговата способност да ја прегледува вашата анимација во реално време додека работите на неа. Ова значи дека можете точно да видите како ќе изгледа вашата анимација пред да ја извезете како завршена видео датотека.

Ако барате понапредни функции, iStopMotion за Mac има и многу од нив. На пример, софтверот вклучува алатки за чистење кромид кои ви овозможуваат да видите повеќе рамки одеднаш за да можете да направите прецизни прилагодувања по потреба. Можете исто така да користите алатки за копчиња за chroma за да ги отстраните позадините од сликите или видеата, така што тие беспрекорно се вклопуваат во вашата анимација.

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за создавање анимации за стоп движење на вашиот Mac компјутер или лаптоп, тогаш не гледајте подалеку од iStopMotion! Со својот интуитивен интерфејс и широкиот опсег на функции и можности, овој софтвер ќе помогне да се оживеат сите видови приказни рамка по рамка!

Преглед

Со своите напредни функции и чист интерфејс, iStopMotion за Mac ви овозможува лесно да креирате стоп-моушн и анимации со време-лапс. Оваа премиум апликација е брза, достапна и обезбедува добро корисничко искуство, што ја прави привлечна за случајните корисници. Со оглед на тоа што е специјално изградена за Mac OS X, апликацијата има длабока интеграција со другите функции и апликации на OS X.

На крајот од едноставниот процес на инсталација, iStopMotion за Mac репродуцира кратко видео кое ги истакнува повеќето функции што ги нуди. Поради природата на уредувањето видео, апликацијата може да одбие да работи на стари системи -- особено на оние на кои им недостасува модерна графичка картичка. UI е релативно чист и не ве обзема, дури и ако претходно не сте користеле алатки за создавање видео. Во однос на перформансите, програмата се чувствува брза дури и кога работите со видеа од 1080p. Ќе бидете импресионирани од интеграцијата iMovie и Final Cut Pro, како и со придружната апликација достапна за iPhone, која ви овозможува да ја користите камерата на телефонот директно со iStopMotion во реално време.

Ако сакате да креирате стоп-моушн и анимации со време-лапс и сакате достапен интерфејс, треба да го пробате iStopMotion за Mac. Додека другите апликации како iMovie и Final Cut Pro нудат повеќе функции, чистиот интерфејс на оваа апликација ја минимизира кривата на учење, што ја прави попогодно решение за неексперти.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на iStopMotion за Mac 3.2.2.

Целосни спецификации
Издавач Boinx Software Ltd.
Страница на издавачи http://www.boinx.com
Датум на издавање 2017-11-09
Датум на додавање 2017-11-09
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за снимање видео
Верзија 3.8.2
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.7, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.9
Барања macOS 10.7 - 10.12
Цена Free to try
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 41466

Comments:

Најпопуларни