MathMagic Personal Edition for Mac

MathMagic Personal Edition for Mac 9.33

Опис

MathMagic Personal Edition за Mac е моќен и лесен за употреба уредувач на равенки кој ви овозможува лесно да креирате математички изрази. Без разлика дали сте студент, наставник или професионален математичар, MathMagic ви ги обезбедува алатките што ви се потребни за да креирате сложени равенки и симболи брзо и лесно.

Со својот интуитивен WYSIWYG интерфејс, MathMagic го олеснува создавањето равенки кои изгледаат токму онака како што сакате. Можете да изберете од широк спектар на фонтови, бои и стилови за да ги приспособите вашите равенки и да ги издвоите. И бидејќи MathMagic е компатибилен со различни други софтверски програми, вклучувајќи ги iWork, AppleWorks, MS Word, Keynote или PowerPoint - лесно е да ги користите вашите равенки во кој било документ или презентација.

Една од најмоќните карактеристики на MathMagic е неговата способност да се справува со сложени математички изрази. Без разлика дали работите на алгебарски равенки или проблеми со пресметка - MathMagic ги има сите алатки што ви се потребни за да ја завршите работата брзо и прецизно. Можете дури и да ги користите вградените шаблони на MathMagic за вообичаени математички симболи како фракции, интеграли, матрици и друго.

Друга одлична карактеристика на MathMagic е нејзината поддршка за знаци на Уникод. Ова значи дека без разлика кој јазик или писмо го користи вашата равенка - без разлика дали се грчки букви или кинески знаци - MathMagic може лесно да се справи со тоа.

Математичарите ќе ценат колку е лесно да се работи со матрици во овој софтвер, како и колку е едноставно креирањето графикони со помош на фрагменти од кодот LaTeX кои автоматски се претвораат во слики кога се вметнуваат во документи создадени од други апликации како што е Microsoft Word.

Без разлика дали работите на домашни задачи за училиште или креирате технички документи за работа - MathMagic Personal Edition за Mac има сè што ви треба за брзо и лесно да креирате математички изрази со професионален изглед. Па зошто да чекаме? Преземете ја вашата копија денес!

Целосни спецификации
Издавач InfoLogic
Страница на издавачи http://www.mathmagic.com/
Датум на издавање 2017-11-22
Датум на додавање 2017-11-22
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 9.33
Барања за ОС Macintosh, Mac OS X 10.9, Mac OS X 10.6, Mac OS X 10.10, Mac OS X 10.8, Mac OS X 10.7
Барања None
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3651

Comments:

Најпопуларни