JEDict for Mac

JEDict for Mac 5.0.4

Mac / Sergey Kurkin / 5369 / Целосни спецификации
Опис

JEDict за Mac е моќен и разноврсен софтвер за повеќејазичен речник кој е дизајниран да им помогне на корисниците да учат и разбираат различни јазици. Со своите напредни можности за пребарување, JEDict 4 може да пребарува низ широк спектар на формати на речник, вклучувајќи EDICT јапонско-англиски речници од FTP архивата на Универзитетот Монаш, речници BEDIC од проектот BEDIC, сите датотеки XDXF, датотеки EIJIRO, Wadoku JT - Japanisch-Deutsches elektronisches Wrterbuch, HanDeDict - кинеско-германски речник и речници EPWING.

Без разлика дали сте студент по јазик или професионален преведувач кој бара ефикасна алатка која ќе ви помогне во работата, JEDict за Mac има сè што ви треба за да го олесни и поефективен процесот на учење или преведување. Во овој сеопфатен опис на софтверот, ќе ги разгледаме длабинските карактеристики и придобивките на JEDict 4.

Карактеристики:

1. Повеќејазична поддршка: Една од најимпресивните карактеристики на JEDict за Mac е неговата поддршка за повеќе јазици. Софтверот поддржува јапонско-англиски речници од архивата FTP на Универзитетот Монаш, како и кинеско-германски речник (HanDeDict), Wadoku JT - Japanisch-Deutsches elektronisches Wrterbuch и многу други популарни формати на речник.

2. Напредни можности за пребарување: со своите напредни можности за пребарување, JEDict 4 го олеснува брзо и ефикасно наоѓање на информациите што ви се потребни. Можете да пребарувате по клучен збор или фраза на кој било јазик поддржан од софтверот.

3. Кориснички интерфејс: Корисничкиот интерфејс на JEDict за Mac е интуитивен и лесен за користење, дури и ако претходно не сте запознаени со користење на повеќејазичен софтвер за речник.

4. Приспособливи поставки: Поставките во JEDict 4 може да се приспособат според вашите преференции за да функционира најдобро за вашите потреби.

5. Офлајн пристап: За разлика од некои јазични алатки базирани на интернет кои бараат пристап до интернет во секое време; со оваа офлајн алатка, корисниците имаат пристап во секое време без да се грижат за проблемите со интернет конекција

Придобивки:

1. Подобрено искуство за учење јазик: без разлика дали учите јапонски или кинески како втор јазик или се обидувате да ги подобрите вештините на англискиот јазик; користењето на JEDict 4 значително ќе го подобри вашето учење преку обезбедување точни преводи на барање

2. Алатка за заштеда на време за преведувачи и толкувачи: ако работите како преведувач или преведувач; тогаш имањето пристап до ефикасен повеќејазичен речник како Jeddict заштедува време при преведување документи помеѓу различни јазици

3.Лесен за користење интерфејс: со својот кориснички интерфејс, Jeddict го олеснува тоа дури и ако некој нема претходно искуство со работа со такви алатки

Заклучок:

Како заклучок, Jeddict е одличен избор доколку барате сигурен софтвер со повеќејазичен речник кој нуди напредни можности за пребарување низ различни формати. Совршено е дали некој сака помош додека студира странски јазици или работи на преведувачки проекти. Неговите приспособливи поставки го прават приспособлив според индивидуалните преференции што го прави погоден и за почетници и за професионалци. Па зошто да чекаме? Преземете го Jeddict денес!

Целосни спецификации
Издавач Sergey Kurkin
Страница на издавачи http://jedict.com/
Датум на издавање 2018-02-02
Датум на додавање 2018-02-02
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Јазичен софтвер
Верзија 5.0.4
Барања за ОС Mac OS X 10.4 PPC, Mac OS X 10.5 PPC, Mac OS X 10.5 Server, Mac OS X 10.5, Macintosh, Mac OS X 10.4
Барања Mac OS X 10.4 or higher
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 5369

Comments:

Најпопуларни