Satellite Restriction Tracker for Mac

Satellite Restriction Tracker for Mac 1.5

Mac / RealityRipple Software / 64 / Целосни спецификации
Опис

Следење на сателитски ограничувања за Mac: врвна алатка за клиентите на WildBlue и Exede на Интернет

Дали сте уморни од постојано следење на користењето на вашиот пропусен опсег? Дали сакате да ја следите вашата употреба на интернет без никакви проблеми? Не гледајте подалеку од Satellite Restriction Tracker, врвната алатка за клиентите на Интернет WildBlue и Exede.

Satellite Restriction Tracker е едноставна, но моќна алатка која ви овозможува лесно да ја евидентирате и графикорате вашата употреба на пропусниот опсег. Оваа програма автоматски ја зграпчува и складира вашата моментална употреба на пропусниот опсег на секои петнаесет минути, прикажувајќи само мало лого во вашата системска лента додека работи. Кога ќе ја отворите програмата, ќе видите графикон за вашата моментална употреба, како и тврдите бројки и времето на користење.

Но, тоа не е сè - Satellite Restriction Tracker исто така располага со прозорец Историја кој ви овозможува да ја наведете вашата употреба со оглед на сите минати податоци, прикажувајќи ги во лесни за читање графикони или мрежни претстави. Оваа функција ви помага да го мапирате користењето на пропусниот опсег и да процените кога вашите вредности ќе паднат. Графиконите може да се прилагодат за да одговараат на индивидуалните преференции.

Сите карактеристики на програмата лесно се менуваат од корисничкиот прозорец за конфигурација, кој исто така им овозможува на корисниците да поставуваат предупредувања кога нивната употреба се искачува премногу брзо. Со оваа функција, корисниците можат да избегнат надминување на нивниот месечен додаток за податоци со примање известувања кога се приближуваат до нивната граница.

Прозорецот за историја на сателитски ограничувања, исто така, им овозможува на корисниците да извезуваат податоци во XML или CSV формати за да можат да ја гледаат својата историја преку апликации за табеларни пресметки или други алатки. Оваа функција е особено корисна за испраќање податоци до даватели на услуги или други корисници на кои можеби им треба пристап до овие информации.

Друга одлична карактеристика на Satellite Restriction Tracker е неговата способност да направи резервна копија и да ја обнови целата историја користејќи го прилагодениот формат ".wb". Корисниците можат да бидат сигурни знаејќи дека нивните вредни податоци се безбедни дури и ако нешто тргне наопаку со нивниот компјутерски систем.

Оваа алатка треба правилно да функционира со која било сметка на ViaSat, вклучувајќи ги сметките Exede, WildBlue RuralPortal, DishNet, меѓу другите. Редовно се обезбедуваат ажурирања за да се осигура дека клиентите секогаш имаат пристап до точни информации за нивната употреба на интернет.

Како заклучок, ако барате лесна за употреба алатка која ќе ви помогне да ја следите употребата на интернет без никакви проблеми, тогаш не гледајте подалеку од Satellite Restriction Tracker! Со својот кориснички интерфејс и моќни функции како што се приспособливи графикони и поставки за предупредувања, плус опции за резервна копија/обновување; тоа е совршено за секој кој сака целосна контрола врз тоа колку троши онлајн секој месец!

Целосни спецификации
Издавач RealityRipple Software
Страница на издавачи https://realityripple.com
Датум на издавање 2018-03-12
Датум на додавање 2018-03-11
Категорија Софтвер за вмрежување
Под категорија Интернет операции
Верзија 1.5
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard MONO 2.8 or newer (4.8 recommended for TLS 1.2 support) X11/XQuartz
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 64

Comments:

Најпопуларни