Cyclonis Password Manager for Mac

Cyclonis Password Manager for Mac 1.0.5.40

Опис

Cyclonis Password Manager за Mac е моќен безбедносен софтвер кој им помага на корисниците лесно да управуваат со нивните лозинки и чувствителни податоци. Со зголемениот број на онлајн сметки, стана предизвик да се запаметат сите ингеренциите за најавување. Cyclonis Password Manager нуди решение за овој проблем со складирање, шифрирање и организирање на кориснички имиња, лозинки и други чувствителни податоци на едно место.

Софтверот е достапен и за Windows и за macOS платформи. На корисниците им овозможува лесен за користење интерфејс кој им овозможува ефикасно да ги организираат своите информации. Cyclonis Password Manager користи технологија за шифрирање AES-256 за да ги обезбеди сите податоци зачувани во неговиот трезор. Ова осигурува дека само овластени корисници можат да пристапат до информациите.

Една од најзначајните предности на Cyclonis Password Manager е неговата опција за складирање облак. Корисниците можат да ги синхронизираат своите информации на повеќе уреди користејќи Dropbox, Google Drive, Apple iCloud или Microsoft OneDrive. Ова значи дека тие можат да пристапат до нивните лозинки од каде било во секое време, без да се грижат дека ќе ги загубат.

Cyclonis Password Manager доаѓа со неколку функции дизајнирани да заштедат време и да ги поедностават секојдневните онлајн задачи. На пример, има функција за автоматско пополнување што автоматски ги пополнува ингеренциите за најавување кога корисниците ги посетуваат веб-локациите што ги зачувале во нивните трезори. Ова ја елиминира потребата за рачно внесување секој пат кога сакаат да се логираат на веб-локација.

Друга корисна карактеристика на Cyclonis Password Manager е неговата алатка за генерирање лозинки која создава уникатни и сложени лозинки за секоја сметка складирана во нејзините трезори. Генерираните лозинки е тешко да се погодат или да се пробијат од хакери што го прави речиси невозможно пристапот за неовластени лица.

Софтверот има и алатка за анализатор на лозинки која проверува дали некоја од вашите зачувани лозинки е компромитирана или е слаба врз основа на индустриските стандарди како што се барањата за должина или типовите на знаци што се користат во нив.

Cyclonis Password Manager, исто така, нуди поддршка за автентикација со два фактори (2FA), што додава дополнителен слој на безбедност кога се најавувате на сметки на поддржани веб-локации како Google или Facebook каде што е овозможено 2FA.

Како заклучок, Cyclonis Password Manager за Mac е одличен избор за секој кој бара сигурно решение за управување со лозинки кое нуди робусни безбедносни карактеристики додека е лесен за употреба без никаква цена! Нејзината опција за складирање облак го прави погодно, додека неговите бројни функции го прават управувањето со вашите онлајн сметки податливо од кога било досега!

Целосни спецификации
Издавач Cyclonis
Страница на издавачи https://www.cyclonis.com/
Датум на издавање 2018-03-28
Датум на додавање 2018-03-28
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 1.0.5.40
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 40

Comments:

Најпопуларни