Arnold for Mac

Arnold for Mac 1.7.9

Mac / Richard Bannister / 266 / Целосни спецификации
Опис

Арнолд за Mac: Крајниот Amstrad CPC/CPC+ емулатор

Ако сте љубител на класични игри, тогаш ќе ви се допадне Арнолд за Mac. Овој моќен емулатор ви овозможува да ги играте сите ваши омилени Amstrad CPC и CPC+ игри на вашиот Macintosh компјутер. Со својата прецизна емулација и широк опсег на функции, Арнолд е совршен избор за секој кој сака повторно да ги доживее славните денови на ретро игрите.

Што е Арнолд?

Арнолд е емулатор кој ви овозможува да извршувате Amstrad CPC и CPC+ игри на вашиот Macintosh компјутер. Беше развиен од Кевин Такер во 1999 година и оттогаш стана еден од најпопуларните емулатори во заедницата за ретро игри. Со своите напредни функции и прецизна емулација, Арнолд го олеснува играњето на сите ваши омилени класични игри на модерен хардвер.

Карактеристики

Една од клучните карактеристики на Arnold е неговата поддршка за повеќе модели на Amstrad CPC компјутери. Ова вклучува емулација за моделите CPC464, CPC664, CPC6128, 464 Plus и 6128 Plus. Дополнително, може да го имитира KC Compact - верзија на bootleg на оригиналната машина.

Друга важна карактеристика на Арнолд се неговите прецизни способности за емулација. За разлика од другите емулатори кои може да се борат со комплицирани демо или игри интензивни графики, Арнолд може лесно да се справи дури и со најпребирливиот софтвер. Ова значи дека можете да уживате во сите ваши омилени класични игри без никакви грешки или забавувања.

Арнолд, исто така, вклучува голем број опции за прилагодување кои ви дозволуваат да го прилагодите вашето искуство за да одговараат на вашите преференции. На пример, можете да приспособите различни поставки за екранот, како што се големината на екранот и длабочината на бојата за да го добиете вистинскиот изглед за секоја игра.

Компатибилност

Арнолд е специјално дизајниран за употреба на MacOS компјутери со OS X 10.6 или понови верзии (вклучувајќи macOS Big Sur). Поддржува и Mac компјутери базирани на Интел, како и поновите машини базирани на силикон на Apple, како што се моделите M1 MacBook Air/Pro/iMac објавени кон крајот на 2020 година/почетокот на 2021 година.

Во однос на компатибилноста со специфични софтверски наслови, Арнолд ја поддржува буквално секоја игра досега објавена за линијата на Амстрад, вклучувајќи класици како сериите Chuckie Egg (Chuckie Egg I & II), сериите Dizzy (Dizzy - The Ultimate Cartoon Adventure), сериите Gryzor/Contra (Gryzor/Contra/Probotector), серии Robocop (Robocop I & II), Batman: The Movie итн., заедно со многу помалку познати наслови од помали издавачи!

Леснотија на користење

И покрај неговите напредни карактеристики и способности, користењето на Арнолд не може да биде полесно! Едноставно преземете го од нашата веб-локација или страницата на App Store доколку е достапна таму; инсталирајте го на вашата MacOS машина; вчитајте ги сите компатибилни ROM-датотеки во интерфејсот на овој емулатор; конфигурирајте ги поставките според личните преференци доколку е потребно; тогаш почнете да играте!

Заклучок

Севкупно, ако барате лесен за употреба, но моќен емулатор кој ви овозможува да ги играте сите ваши омилени класични игри на Амстрад на модерен хардвер без никакви проблеми - не гледајте подалеку од Арнолд! Со своите прецизни способности за емулација во комбинација со приспособливите опции за прикажување плус компатибилност на повеќе платформи, вклучувајќи ги и машините базирани на силикон на Apple сега!, овој софтвер нуди сè што им е потребно на гејмерите кога сакаат носталгија да се врати во нивните спомени од детството!

Целосни спецификации
Издавач Richard Bannister
Страница на издавачи http://www.bannister.org/software/
Датум на издавање 2018-04-05
Датум на додавање 2018-04-05
Категорија Игри
Под категорија Игри со возење
Верзија 1.7.9
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 266

Comments:

Најпопуларни