SimCoupe for Mac

SimCoupe for Mac 0.8.4

Mac / Richard Bannister / 30 / Целосни спецификации
Опис

SimCoupe за Mac: Врвен SAM Coupe емулатор

Ако сте љубител на ретро игри, тогаш ќе ви се допадне SimCoupe за Mac. Овој моќен емулатор ви овозможува да ги играте сите ваши омилени игри од оригиналниот SAM Coupe 512K компјутер на вашиот Macintosh. Но, тоа не е сè - SimCoupe може да функционира и како Spectrum емулатор, благодарение на сличниот хардвер.

Со сега вклучена поддршка за звук, со користење на јадрото SAA1099 од Јурген Бухмулер и Мануел Абадија, SimCoupe е врвниот начин да се доживее класичното играње на вашиот модерен компјутер.

Што е SimCoupe?

SimCoupe е емулатор кој ви овозможува да стартувате софтвер дизајниран за компјутерот SAM Coupe 512K на вашиот Macintosh. SAM Coupe беше популарен домашен компјутер во ОК во доцните 1980-ти и раните 1990-ти, познат по своите напредни графички способности и големата библиотека на игри.

За жал, наоѓањето работен SAM Coupe денес може да биде тешко - каде што доаѓа SimCoupe. Со овој емулатор инсталиран на вашиот Macintosh, можете да уживате во сите тие класични игри без да морате да пронајдете оригинална машина.

Но, што ако сте повеќе љубител на Spectrum? Нема проблем - бидејќи хардверот на SAM Coupe беше многу сличен со оној на ZX Spectrum линијата на компјутери на Sinclair, SimCoupe може да функционира и како Spectrum емулатор. Тоа значи уште повеќе класични игри на дофат на раката!

Карактеристики

SimCoupe нуди многу карактеристики што го прават да се издвојува од другите емулатори:

- Точна емулација: Благодарение на долгогодишниот развој и тестирање од посветени програмери, SimCoupe обезбедува точна емулација и на хардверот SAM Coupe и ZX Spectrum.

- Поддршка за звук: Едно големо подобрување во последните верзии на SimCoupe е поддршката за звук со користење на јадрото SAA1099 од Јурген Бухмулер и Мануел Абадија.

- Лесно поставување: Инсталирањето и конфигурирањето на SimCoupe е едноставно благодарение на јасните упатства обезбедени со секое преземање.

- Компатибилност со многу ROM-ови: Бидејќи толку добро ги имитира и SAM Coupe и ZX Spectrum хардверот, повеќето ROM-ови дизајнирани за овие системи ќе работат беспрекорно со Simcouple.

- Приспособливи контроли: можете да ги приспособите контролите на тастатурата или да користите табла за игри или џојстици преку USB или Bluetooth конекција.

Како работи?

За да користите Simcouple/MacOS:

1) Преземете ја најновата верзија од официјалната веб-страница

2) Отпакувајте ја датотеката

3) Повлечете ја иконата на апликацијата во папката Апликации

4) Кликнете двапати на иконата на апликацијата

5) Вчитајте која било компатибилна ROM-датотека (SAM купе или ZX спектар)

6) Уживајте во играњето!

Системски барања

За непречено извршување на Samcouple/MacOS:

• macOS X 10.7 Lion или понова верзија

• Интел процесор

• Најмалку 1GB RAM

Заклучок

Ако барате лесен начин да играте класични игри од минатото на вашиот модерен Macintosh компјутер, тогаш не гледајте подалеку од Samcouple/MacOS! Со прецизна технологија за емулација комбинирана со поддршка за звук со користење на јадрото SAA1099 од Јурген Бухмулер и Мануел Абадија, плус приспособливи контролни опции достапни преку USB/Bluetooth конекции; овој моќен софтверски пакет има сè што е потребно со часови по часови вредно за забава!

Целосни спецификации
Издавач Richard Bannister
Страница на издавачи http://www.bannister.org/software/
Датум на издавање 2018-04-06
Датум на додавање 2018-04-06
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Хоби софтвер
Верзија 0.8.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 30

Comments:

Најпопуларни