TEO for Mac

TEO for Mac 1.8.4

Mac / Richard Bannister / 22 / Целосни спецификации
Опис

TEO за Mac: The Ultimate Thomson TO8 емулатор

Ако сте љубител на класични домашни компјутери, можеби се сеќавате на Thomson TO8, популарна машина во Франција и другите европски земји во 1980-тите. Додека TO8 повеќе не се произведува или поддржува, неговото наследство живее благодарение на емулаторите како TEO за Mac.

TEO (порано познат како TO8/MacOS) е моќен емулатор кој ви овозможува да стартувате софтвер дизајниран за Thomson TO8 на вашиот Macintosh компјутер. Без разлика дали сакате да ги преживеете спомените од детството или да го истражите овој фасцинантен дел од компјутерската историја, TEO има се што ви треба.

Точна емулација и целосен звук

Една од клучните карактеристики на TEO е неговата точна емулација на хардверот Thomson TO8. Ова значи дека софтверот дизајниран за оригиналната машина ќе работи исто како што работеше во минатото, со сите негови чуда и идиосинкразии непроменети.

Покрај точната емулација, TEO обезбедува и целосна звучна поддршка. Ова значи дека игрите и апликациите што се потпираат на звучни ефекти или музика ќе работат исто како и на оригиналниот хардвер. Без разлика дали играте класични игри како „Bubble Bobble“ или користите софтвер за продуктивност како „Gestionnaire de fichiers“, TEO нуди автентично искуство.

Емулација на глувче и светло пенкало

Друга одлична карактеристика на TEO е неговата поддршка за емулација на глувче и светло пенкало. Ова ви овозможува да го користите глувчето или подлогата на вашиот Mac како да е вистинско глувче или светло пенкало поврзано со Thomson TO8 компјутер.

Оваа функција е корисна кога играте игри кои бараат прецизни вештини за покажување или цртање, како што се „Paintbox“ или „Le Mystère de Kikekankoi“. Исто така, го олеснува навигацијата низ менијата и другите графички интерфејси во апликациите.

Поддршка за слики од диск, слики од касета, касети и слики од RAM меморија

TEO поддржува различни типови датотеки со слики што ги користат компјутерите Thomson TO8: слики од диск (.dsk), слики од касети (.cas), слики од касети (.rom) и слики од RAM (.ram). Ова значи дека можете да вчитате кој било софтвер дизајниран за овие типови медиуми без да се грижите за наоѓање физички копии.

Без разлика дали имате стари резервни копии од вашата оригинална машина наоколу или преземате софтвер од онлајн архиви како Abandonware-France.org (кој има широка колекција на софтвер на француски јазик), TEO го олеснува брзото вклучување и работење.

Карбонизирано за MacOS X

Конечно, една важна работа што треба да се забележи за TEO е дека тој е карбонизиран специјално за MacOS X. Карбонизацијата беше процес што го користеше Apple за време на нивниот премин од MacOS 9 (и претходни) оперативни системи на MacOS X (и подоцна).

Во суштина, карбонизацијата им овозможи на програмерите како оние што стојат зад TEO/MacOSX v1.4+ да создаваат апликации што би можеле да работат природно и на постарите верзии на MacOS (користејќи го она што се нарекуваше класичен режим), како и на новите верзии базирани на архитектура слична на Unix (како macOS X).

Ова значи дека без разлика дали користите постара верзија на macOS како што е Snow Leopard (10.6.x) или нешто поскоро како Catalina (10.15.x), ќе можете да го користите T E без какви било проблеми!

Заклучок:

In conclusion,T EOforMacis an excellent emulatorthat brings backthe nostalgiaoftheThomsonTO 8computerin allits glory.Itsaccurateemulationandfullsoundmakeitperfectforplayingclassicgamesorusingproductivitysoftware,anditsmouseandlightpenemulationsupportmakesiteasytonavigategraphicalinterfaces.T EOalsoofferssupportfordiskimages,tapeimages,cartidgeimages,andRAMimages,makingitconvenienttouseoldbackupsorsoftwarefromonlinearchives.Finally,T EOhasbeenCarbonizedspecificallyforMacOSX,makingitcompatiblewithbotholderversionsaswellasneweronesbasedonUnix-likearchitecture.Soifyou'relookingtoreliveyourchildhoodmemoriesorexploreacomputinghistory,youcan'tgowrongwithT EO!

Целосни спецификации
Издавач Richard Bannister
Страница на издавачи http://www.bannister.org/software/
Датум на издавање 2018-04-06
Датум на додавање 2018-04-06
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Хоби софтвер
Верзија 1.8.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 22

Comments:

Најпопуларни