Rainbow for Mac

Rainbow for Mac 1.5.8

Mac / Richard Bannister / 103 / Целосни спецификации
Опис

Rainbow for Mac е моќен домашен софтвер кој ви овозможува да ги имитирате Atari 400/800 и конзолата 5200 на вашиот Mac компјутер. Со своите напредни функции и кориснички интерфејс, Rainbow е совршен избор за секој кој сака повторно да го доживее класичното искуство за игри на овие иконски конзоли.

Atari 400/800 и 5200 беа популарни конзоли за игри во доцните 70-ти и раните 80-ти. Тие прикажуваа некои од најпознатите иконски игри од таа ера, вклучувајќи ги Pac-Man, Space Invaders, Donkey Kong и многу други. Сепак, овие конзоли веќе не се достапни на пазарот денес. Тоа е местото каде што доаѓа Rainbow - ви овозможува да ги играте сите ваши омилени игри на Atari на вашиот Mac компјутер.

Rainbow е дизајниран имајќи ја предвид леснотијата на користење. Има едноставен, но интуитивен интерфејс што го прави лесен за секој да го користи. Не ви треба никакво техничко знаење или експертиза за да започнете со Rainbow - едноставно преземете го од нашата веб-локација и инсталирајте го на вашиот Mac компјутер.

Една од клучните карактеристики на Rainbow е неговата способност да ги имитира конзолите Atari 400/800 и 5200. Ова значи дека можете да ги играте сите ваши омилени игри од двете конзоли без да морате да се префрлате помеѓу различни емулатори или софтверски програми.

Друга одлична карактеристика на Rainbow е неговата компатибилност со широк опсег на контролери за игри. Без разлика дали сакате да користите тастатура или тастатура за игри, Rainbow ги поддржува сите. Можете дури и да ги приспособите поставките на контролорот според вашите преференции.

Rainbow доаѓа и со напредни графички опции кои ви овозможуваат да го подобрите визуелниот квалитет на вашите игри. Можете да приспособите различни поставки како што се резолуција, длабочина на боја, скенирање итн., во зависност од тоа како сакате да изгледаат вашите игри.

Покрај емулирањето на игрите на Atari, Rainbow поддржува и разни други апликации homebrew развиени од независни програмери ширум светот. Ова значи дека можете да истражувате нови апликации надвор од само игри!

Генерално, ако барате лесен за користење емулатор кој ви овозможува да играте класични игри на Atari на вашиот Mac компјутер без никаков проблем или техничко знаење - тогаш не гледајте подалеку од Rainbow! Преземете го денес од нашата веб-страница и почнете да ги преживувате тие носталгични спомени!

Целосни спецификации
Издавач Richard Bannister
Страница на издавачи http://www.bannister.org/software/
Датум на издавање 2018-04-06
Датум на додавање 2018-04-06
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Хоби софтвер
Верзија 1.5.8
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 103

Comments:

Најпопуларни