CodeLobster IDE for Mac

CodeLobster IDE for Mac 1.0.0

Mac / Codelobster Software / 196 / Целосни спецификации
Опис

CodeLobster IDE за Mac е моќна и разновидна вкрстена платформа за интегрирана развојна средина (IDE) која е дизајнирана да им помогне на програмерите лесно да креираат и уредуваат датотеки PHP, HTML, CSS и JavaScript. Овој паметен бесплатен IDE доаѓа полн со низа функции што го прават идеален избор за програмери кои сакаат да го насочат својот работен тек и да ја подобрат својата продуктивност.

Без разлика дали работите на Drupal CMS, Joomla CMS, Magento CMS, Smarty шаблони мотор, Twig шаблони или која било друга популарна веб развојна рамка како JQuery библиотека, AngularJS, BackboneJS, Laravel или MeteorJS; CodeLobster IDE ве опфати. Ги поддржува сите овие рамки надвор од кутијата, што значи дека можете веднаш да започнете со кодирање без да се грижите за конфигурирање на вашата околина.

Една од истакнатите карактеристики на CodeLobster IDE е неговиот целосно опремен PHP дебагер кој им овозможува на програмерите да го дебагираат нивниот код во реално време. Оваа функција им олеснува на програмерите брзо да ги идентификуваат и поправат грешките што им заштедува време на долг рок. Дополнително, функцијата за динамична помош обезбедува моментален пристап до документацијата на различни програмски јазици што го олеснува тоа како за почетниците така и за искусни програмери.

Друга одлична карактеристика на CodeLobster IDE е неговата напредна функционалност за автоматско комплетирање која помага да се забрза кодирањето со предлагање фрагменти од код врз основа на она што го пишувате. Оваа функција вклучува и поддршка за приспособени фрагменти од код за да можете да креирате сопствени кратенки и да заштедите уште повеќе време.

Во прилог на овие карактеристики споменати погоре; CodeLobster IDE вклучува и FTP/SFTP клиент кој им овозможува на корисниците да поставуваат/преземаат датотеки директно од самата апликација. Ова им олеснува на програмерите кои треба да работат од далечина или да соработуваат со други на проекти.

Корисничкиот интерфејс на CodeLobster IDE е интуитивен и лесен за користење што го прави достапен дури и за почетници кои штотуку почнуваат со веб-развој. Распоредот на софтверот е приспособлив што им овозможува на корисниците да го прилагодат интерфејсот според нивните преференции.

Севкупно; ако барате моќна, но бесплатна вкрстена платформа за интегрирано развојно опкружување (IDE) која поддржува повеќе програмски јазици, вклучувајќи PHP заедно со популарни рамки за веб развој како Drupal CMS, Joomla CMS, Magento CMS, Smarty шаблони, мотор за шаблони Twig, JQuery библиотека, AngularJS, BackboneJS, Laravel, MeteorJS, Phalcon, CodeIgniter, CakePHP, Symfony, Yii и WordPress, тогаш не гледајте подалеку од CodeLobster IDE! Со својот целосно опремен PHP дебагер, функцијата за динамична помош и напредната функционалност за автоматско комплетирање, овој софтвер сигурно ќе ви го олесни животот кога развивате веб-страници или апликации!

Целосни спецификации
Издавач Codelobster Software
Страница на издавачи http://www.codelobster.com/
Датум на издавање 2018-04-12
Датум на додавање 2018-04-12
Категорија Алатки за програмери
Под категорија IDE софтвер
Верзија 1.0.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 196

Comments:

Најпопуларни