Arachnophilia for Mac

Arachnophilia for Mac 5.5.2935

Опис

Arachnophilia за Mac е моќна алатка за развој на веб што нуди широк опсег на функции за да им помогне на програмерите лесно да креираат и уредуваат веб-страници. Овој софтвер е дизајниран да биде лесен за корисниците, што го прави идеален избор и за почетници и за искусни програмери.

Една од клучните карактеристики на Arachnophilia е нејзиниот моќен програмски уредник. Овој уредник им обезбедува на корисниците низа алатки и опции за да им помогне да пишуваат код брзо и ефикасно. Уредникот поддржува истакнување на синтаксата, автоматско пополнување, преклопување код и друго, што им олеснува на корисниците да пишуваат чист и без грешки код.

Покрај неговите програмски способности, Arachnophilia вклучува и некои посебни карактеристики за производство и уредување на HTML. Овие карактеристики им овозможуваат на корисниците лесно да креираат сложени HTML документи користејќи функционалност за влечење и спуштање или со едноставно внесување на саканите ознаки.

Друга одлична карактеристика на Arachnophilia е нејзината поддршка за повеќе формати на датотеки. Корисниците можат да работат со датотеки во HTML, CSS, JavaScript, PHP, Perl, Python, Ruby on Rails (RoR), JavaServer Pages (JSP), ASP.NET Web Forms (ASPX), XML/XSLT/XPath/XQuery/DTD/ Шема/DTD/RelaxNG/DTD/Шема/DTD/RelaxNG/DTD/Шема/DTD/RelaxNG/DTD/XML Шема/WSDL/WADL формати.

Arachnophilia, исто така, вклучува вграден FTP клиент кој им овозможува на корисниците да ги поставуваат своите датотеки директно од софтверот. Ова им олеснува на програмерите да ја објавуваат својата работа онлајн без да мора да се префрлаат помеѓу различни апликации.

Генерално, Arachnophilia е одличен избор за секој кој бара моќна, но сепак прифатлива алатка за веб развој. Неговиот обемен сет на функции го прави погоден и за почетници и за искусни програмери. Без разлика дали креирате едноставни статични веб-локации или сложени динамични апликации користејќи RoR или JSP - овој софтвер ве опфати!

Целосни спецификации
Издавач Paul Lutus
Страница на издавачи http://www.arachnoid.com/tides/
Датум на издавање 2018-04-18
Датум на додавање 2018-04-18
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за кодирање
Верзија 5.5.2935
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 1622

Comments:

Најпопуларни