Vertigo for Mac

Vertigo for Mac 3.7

Опис

Ако барате моќен и разновиден синтисајзер за вашиот Mac, не гледајте подалеку од Vertigo од discoDSP. Овој софтвер за MP3 и аудио е адитивна синтеза со 256 осцилатори, можности за ресинтеза и карактеристики за морфирање на звукот што ви овозможуваат лесно да креирате сложени музички фрази, тапани, говор и едноставни тонови.

Една од најистакнатите карактеристики на Vertigo е неговата способност да внесува WAV/AIFF/OGG/FLAC аудиодатотеки, како и BMP/PNG слики. Ова значи дека можете да користите сопствени примероци и слики за да создадете уникатни звуци и текстури во вашата музика. Софтверот вклучува и 128 мемории за да започнете со вашето креативно патување.

Vertigo е достапно за AudioUnits, VST/VST3 хостови на Mac со процесори Intel. Ова го прави компатибилен со широк опсег на дигитални аудио работни станици (DAW) како што се Logic Pro X, Ableton Live, Cubase Pro и многу повеќе.

Интерфејсот на Vertigo е интуитивен и лесен за користење. Можете лесно да се движите низ различните параметри користејќи графички кориснички интерфејс (GUI) или MIDI контролери. GUI ги прикажува сите основни контроли како што се осцилатори, филтри, пликови, LFO (осцилатори со ниска фреквенција), модули за ефекти како reverb/delay/chorus/flanger/phaser/disstortion/bitcrusher/gate/compressor/limiter/EQ/saturator/ обликувач на бранови/рингмодулатор/тремоло/вибрато/поместувач/хармонизатор/стерео проширувач/мултимоден филтер/пропусен филтер/високопропусен филтер/нископропусен филтер/филтер за резонантен врв/фреквенција префрлач/генератор на бучава/примерок и задржете/случаен генератор/арпегитор/ меморија/следење на клучеви/матрица на модулација/глобални поставки итн., кои сите се приспособливи според вашите преференции.

Функцијата за ресинтеза во Вертиго ви овозможува да анализирате кој било извор на звук во неговите спектрални компоненти користејќи техники за анализа на FFT (Брза Фуриерска трансформација). Потоа можете да манипулирате со овие компоненти поединечно или колективно користејќи различни методи на синтеза како додаток/субтрактивна/фреквентна модулација/модулација на амплитудата/модулација на прстен/грануларна синтеза/синтеза на брановидни плочи/векторска синтеза/синтеза на формант итн., што резултира со бескрајни можности за дизајн на звук.

Друга уникатна карактеристика на Vertigo е неговата способност за морфирање на звукот што овозможува непречени транзиции помеѓу различни звуци со вкрстување на нивните спектрални компоненти со текот на времето. Ова ви овозможува да креирате текстури кои се развиваат кои постепено се менуваат со текот на времето без никакви нагли промени или дефекти.

Како заклучок, ако барате моќен синтисајзер кој нуди бескрајни можности за дизајн на звук на вашиот Mac компјутер, тогаш не гледајте подалеку од Vertigo MP3 и аудио софтверот на discoDSP! Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции како што се способностите за ресинтеза и морфирање на звукот, заедно со компатибилноста со повеќе DAW, го прават одличен избор за музичари на кое било ниво кои сакаат целосна контрола врз нивниот процес на производство на музика!

Целосни спецификации
Издавач discoDSP
Страница на издавачи http://www.discodsp.com/
Датум на издавање 2018-04-23
Датум на додавање 2018-04-23
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Аудио приклучоци
Верзија 3.7
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard Audio Units, VST host.
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 482

Comments:

Најпопуларни