Logitech Media Server for Mac

Logitech Media Server for Mac 7.7.6

Опис

Logitech Media Server за Mac е моќен и бесплатен софтвер кој ви овозможува да напојувате кој било Squeezebox или Transporter и кој било софтвер MP3 плеер на вашата мрежа. Овој робустен софтвер работи на Windows, Mac, Linux, BSD и Solaris. Вклучува придонеси од светска заедница на програмери кои се водени од желбата да работат на возбудливи проекти. Напорите на заедницата на Logitech резултираат со брз развој и богат сет на функции, кои се развиваат како одговор на повратните информации од корисниците.

Со Logitech Media Server за Mac, можете лесно да проследувате музика од вашиот компјутер или уред за складирање приклучен на мрежа (NAS) на кој било уред Squeezebox или Transporter поврзан на вашата домашна мрежа. Можете исто така да го користите софтверот како самостоен MP3 плеер на вашиот компјутер.

Една од клучните придобивки на Logitech Media Server за Mac е неговата флексибилност. Поддржува широк спектар на аудио формати, вклучувајќи MP3, FLAC, AAC, WMA и Ogg Vorbis. Ова значи дека можете да репродуцирате буквално секаков вид музичка датотека преку софтверот.

Друга одлична карактеристика е неговата способност да управува со повеќе библиотеки на различни уреди. Можете да креирате плејлисти врз основа на специфични критериуми како што се името на изведувачот или жанрот и потоа да ги споделите со други корисници на вашата мрежа.

Logitech Media Server за Mac нуди и напредни функции како што е репродукција без празнини што гарантира дека нема паузи помеѓу песните при репродукција на албум или плејлиста. Исто така, поддржува вкрстено бришење што овозможува една песна да избледи додека друга беспрекорно избледува.

Софтверот има интуитивен веб-интерфејс што го олеснува навигацијата низ вашата музичка библиотека и контролата на репродукцијата од каде било во вашиот дом со помош на апликација за паметен телефон или таблет.

Покрај неговата основна функционалност како сервер за аудио стриминг, Logitech Media Server за Mac нуди неколку приклучоци кои уште повеќе ги прошируваат неговите способности. На пример:

- Last.fm scrobbler: Овој приклучок ви овозможува да ги скробувате песните репродуцирани преку Logitech Media Server за Mac директно на Last.fm.

- Spotify: Со инсталиран овој приклучок, можете да пристапите до огромната библиотека на песни на Spotify директно од интерфејсот на Logitech Media Server.

- YouTube: Овој приклучок ви овозможува да пребарувате видеа на YouTube по клучен збор и да ги репродуцирате преку плеерот Squeezebox поврзан на вашата домашна мрежа.

- RadioTime: Овој приклучок обезбедува пристап до илјадници онлајн радио станици од целиот свет.

Генерално, ако барате моќно, но флексибилно решение за аудио стриминг сервер што работи беспрекорно со сите типови уреди на повеќе платформи, тогаш не гледајте подалеку од Logitech Media Server за Mac!

Целосни спецификации
Издавач Logitech
Страница на издавачи http://www.logitech.com/
Датум на издавање 2018-04-23
Датум на додавање 2018-04-23
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Медиа плеери
Верзија 7.7.6
Барања за ОС Macintosh
Барања OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 4584

Comments:

Најпопуларни