KeePassXC for Mac

KeePassXC for Mac 2.3.1

Mac / KeePassXC Team / 717 / Целосни спецификации
Опис

KeePassXC за Mac: Врвен менаџер со лозинки

Во денешното дигитално доба, од суштинско значење е да имате силни лозинки за сите ваши онлајн сметки. Сепак, запомнувањето на повеќе сложени лозинки може да биде застрашувачка задача. Ова е местото каде што менаџерите со лозинки доаѓаат во рака. KeePassXC за Mac е еден таков софтвер кој ви помага безбедно и ефикасно да управувате со вашите лозинки.

KeePassXC е вилушка на заедницата на KeePassX, вкрстена платформа на KeePass. Темелно е тестиран на повеќе системи за да им обезбеди на корисниците ист изглед и чувство на секој поддржан оперативен систем. Ова ја вклучува омилената функција Автоматски тип што ви овозможува автоматски да ги пополнувате формуларите за најавување со само неколку кликања.

Една од најзначајните предности на користењето на KeePassXC е неговиот робустен алгоритам за шифрирање. Целосната база на податоци е секогаш шифрирана со индустриски стандарден алгоритам за шифрирање AES (алијас Rijndael) со помош на клуч од 256 бити. Ова осигурува дека вашите чувствителни информации остануваат безбедни од љубопитните очи.

Друга одлична карактеристика на KeePassXC е неговата компатибилност со други менаџери за лозинки како KeePass Password Safe. Можете лесно да ги увезувате или извезувате вашите податоци помеѓу овие апликации без никакви проблеми.

Едно нешто што го издвојува KeePassXC од другите менаџери со лозинки е неговата офлајн функционалност. Вашиот паричник работи офлајн и не бара интернет конекција, што го прави идеален избор за луѓе кои се загрижени за нивната приватност и безбедност.

KeePassXC нуди и неколку опции за приспособување за да го направи попријателски и поудобен за користење. Можете да го приспособите интерфејсот според вашите преференции, да менувате фонтови, бои, икони итн., со што ќе ви биде полесно да се движите низ различни делови од апликацијата.

Севкупно, ако барате сигурен и безбеден менаџер за лозинки кој работи беспрекорно на различни платформи како Windows, Linux или macOS - тогаш не гледајте подалеку од KeePassXC! Со својот робустен алгоритам за шифрирање и офлајн функционалност - овој софтвер ќе ги чува сите ваши чувствителни информации безбедни од љубопитните очи додека ви обезбедува лесен пристап секогаш кога е потребно!

Преглед

KeePassXC е неофицијална порта за Mac платформата на KeePass, високо препорачаниот менаџер за лозинки со отворен код за Windows. Со KeePassXC, можете да ги креирате и складирате вашите лозинки на вашиот Mac, а потоа да ги синхронизирате и користите на сите платформи со апликацијата KeePass, вклучувајќи iOS, Android и Windows.

Добрите

Ги складира вашите лозинки: KeePassXC ги складира лозинките локално на вашиот Mac, при што базата на податоци е шифрирана со индустриски стандард AES-256. Отклучете ја базата на податоци со вашата главна лозинка и потоа копирајте го и залепете го вашето корисничко име и лозинка од базата на податоци на екранот за најавување. Можете исто така да ја поставите апликацијата за автоматско пополнување на вашите информации во прелистувачите.

Се синхронизира со услуга во облак: додека управникот со лозинки не ги синхронизира вашите податоци со облакот надвор од кутијата, можете да го поставите KeePassXC со популарни услуги за складирање облак, вклучително и Dropbox за да ги синхронизира вашите податоци низ платформи.

Организирајте ги вашите лозинки: апликацијата користи папки за да ви помогне да ги организирате вашите лозинки во Групи. Можете да креирате, уредувате и отстранувате Групи и подгрупи за да ви помогнат да ги организирате вашите ставки.

Бесплатна и достапна на сите платформи: апликацијата е бесплатна за користење на Mac. Додека Windows верзијата на KeePass е официјалната верзија на менаџерот за лозинки, можете да најдете други порти на KeePass, вклучувајќи ги KeePass2Android и MiniKeePass или KeePass Touch за iPhone. А апликацијата работи со Chrome, Firefox, Safari, Internet Explorer и други прелистувачи. Како бонус, менаџерот за лозинки е одобрен од EFF, или Electronic Frontier Foundation.

Конс

Малку дополнителна работа: ако не ви пречи малку да се занимавате, KeePassXC е одличен избор. Ако сакате само да преземате и да започнете да користите управувач со лозинки што автоматски работи на вашите платформи, можеби ќе сакате алтернатива како LastPass.

Крајна линија

Ако сте корисник на KeePass на Windows, KeePassXC за Mac ви овозможува да го користите управувачот со лозинки со отворен код. Потребна е малку работа за поставување, но тоа е безбеден и практичен начин за управување со вашите лозинки. Плус, тоа е поддржано од EFF!

Целосни спецификации
Издавач KeePassXC Team
Страница на издавачи https://keepassxc.org/
Датум на издавање 2018-05-04
Датум на додавање 2018-05-04
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 2.3.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 717

Comments:

Најпопуларни