LifeFlix MiniDV Importer Free for Mac

LifeFlix MiniDV Importer Free for Mac 2.5.4

Опис

LifeFlix MiniDV Importer Free за Mac е видео софтвер кој е дизајниран да го олесни увозот на вашите MiniDV или HDV касети на вашиот компјутер што е можно поедноставно. Без крива на учење, овој софтвер се грижи за сите технички детали како што се формати, компресија, сооднос на страници и резолуции под хаубата. Сè што треба да направите е да ја приклучите камерата и да дозволите LifeFlix да го направи останатото.

Ако имате стари MiniDV или HDV ленти со скапоцени спомени што сакате да ги зачувате, LifeFlix може да ви помогне да ги спасите. Овој софтвер го олеснува внесувањето на нивните касети без претходно знаење за видео форматите или техничкиот жаргон.

Една од најдобрите работи за LifeFlix е неговата едноставност. Интерфејсот е чист и јасен, што им олеснува на корисниците од сите нивоа да се движат низ софтверот. Не ви требаат посебни вештини или знаење; само приклучете ја камерата и започнете со увоз.

Друга одлична карактеристика на LifeFlix е неговата брзина. Брзо увезува видеа без да се загрозува квалитетот. Можете да внесете повеќе ленти одеднаш, што заштедува време ако имате многу снимки што треба да се префрлат.

LifeFlix, исто така, има функција за автоматско откривање сцени што го дели секој клип во поединечни датотеки врз основа на тоа кога биле снимени. Ова им олеснува на корисниците да ги организираат своите снимки и брзо да најдат конкретни моменти.

Софтверот поддржува видеа со стандардна дефиниција (SD) и со висока дефиниција (HD) со резолуција до 1080p. Исто така, поддржува различни формати на датотеки како MOV, MP4, AVI, DV Stream и многу повеќе.

Ако сте загрижени за губење на квалитетот за време на процесот на трансфер, немојте да бидете! LifeFlix користи кодек без загуби наречен Apple ProRes 422 LT, кој го зачувува секој детал од вашата оригинална лента, додека големината на датотеките е податлива.

Покрај неговите импресивни карактеристики споменати погоре, LifeFlix нуди и некои напредни опции за корисници кои сакаат поголема контрола врз нивните увезени снимки. На пример:

- Корисниците можат да избираат помеѓу формат PAL или NTSC во зависност од тоа каде живеат.

- Корисниците можат да ги приспособат нивоата на осветленост/контраст/заситеност пред да увезат.

- Корисниците можат да изберат дали сакаат аудио вклучено во нивните увезени клипови.

- Корисниците можат да изберат одредени делови од лентата што сакаат да ги увезат наместо да увезуваат сè одеднаш.

- Корисниците можат да додаваат прилагодени наслови/описи/ознаки пред да увезат за да знаат што точно содржи секој клип подоцна кога ги организираат.

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка која ќе ви помогне да ги спасите старите MiniDV или HDV ленти со минимален напор потребен од себе - тогаш не гледајте подалеку од LifeFlix MiniDV Importer Free for Mac!

Целосни спецификации
Издавач LifeFlix
Страница на издавачи http://lifeflix.com/
Датум на издавање 2018-05-06
Датум на додавање 2018-05-06
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за снимање видео
Верзија 2.5.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free
Преземања неделно 18
Вкупно преземања 4655

Comments:

Најпопуларни