MovieStreamer HLS for Mac

MovieStreamer HLS for Mac 2.2

Mac / Softron Media Services / 126 / Целосни спецификации
Опис

MovieStreamer HLS за Mac е моќна апликација за пренос на аудио и видео специјално дизајнирана за корисници на Mac. Тоа ви овозможува лесно да пренесувате аудио и видео содржини од професионална класа на интернет. Без разлика дали сте создавач на содржина, емитувач или само некој што сака да ги сподели своите видеа со светот, MovieStreamer HLS ве покрива.

Со MovieStreamer HLS, можете да прифатите видео од влезни уреди што ја поддржуваат Apple's AV Foundation и да го кодираат преносот во HTTP Live Streaming со повеќе брзини на битови до повеќе дестинации. Ова значи дека вашите гледачи можат да уживаат во вашата содржина со висок квалитет без оглед на брзината на нивната интернет конекција.

Една од најдобрите работи за MovieStreamer HLS е колку е лесно да се користи. Сè што треба да направите е да го изберете вашиот извор (видео картичката што ќе ја користите), дестинациите (каде што ќе го снимате вашиот пренос) и излезните формати (брзина на битови, резолуции што сакате да ги користите). Откако сè ќе се постави, едноставно кликнете на копчето за снимање и оставете MovieStreamer HLS да ја направи својата магија.

Софтверот се грижи за сè што е потребно за форматот HLS, така што дури и ако оваа технологија изгледа застрашувачка на прв поглед, всушност е прилично едноставна кога се користи овој софтвер. Не ви треба никакво техничко знаење или искуство за да започнете да пренесувате како професионалец со MovieStreamer HLS.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата способност да се справува со пренос во живо без напор. Со само неколку кликања, корисниците можат да почнат да емитуваат настани во живо, како што се концерти или спортски игри директно од нивните Mac компјутери без дополнителен хардвер или комплицирани процедури за поставување.

MovieStreamer HLS, исто така, нуди напредни функции како што се поддршка за затворени титлови, што го прави идеален избор за образовните институции кои бараат лесен начин за доставување онлајн курсеви со преводи/наслови вклучени во реално време за време на преносите во живо.

Покрај тоа, овој софтвер поддржува различни кодеци, вклучително и H264/AVC што обезбедува компатибилност на различни платформи/уреди додека одржува висококвалитетен излез без разлика од каде гледаат гледачите - било да се тоа десктоп компјутери/лаптопи/мобилни уреди итн., осигурувајќи се дека секој ќе добие пристап без разлика кој уред го користат!

Генерално, ако барате лесна за употреба, но моќна апликација за стриминг на аудио/видео, дизајнирана специјално за корисниците на Mac, тогаш не гледајте подалеку од MovieStreamer HLS! Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, како што се поддршката за затворени титли, заедно со компатибилноста на различни платформи/уреди - навистина нема ништо друго таму!

Целосни спецификации
Издавач Softron Media Services
Страница на издавачи http://www.softronmedia.com/
Датум на издавање 2018-05-11
Датум на додавање 2018-05-11
Категорија MP3 и аудио софтвер
Под категорија Стриминг аудио софтвер
Верзија 2.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 126

Comments:

Најпопуларни