Scorch for Mac

Scorch for Mac 6.2.0b89

Mac / Sibelius Group / 3221 / Целосни спецификации
Опис

Scorch за Mac: Најдобра алатка за прегледување, играње, приспособување и печатење резултати од Sibelius

Ако сте музички ентузијаст или професионален музичар, знаете колку е важно да ги имате вистинските алатки за креирање и споделување на вашата музика. Една од најпопуларните софтверски програми што ја користат музичарите ширум светот е Sibelius. Тоа е неверојатно моќна алатка која ви овозможува лесно да креирате убави резултати.

Но, што ако сакате да ги споделите вашите резултати со другите? Што ако сакате луѓето да можат да ја гледаат и пуштаат вашата музика онлајн? Тука влегува Скорч.

Scorch е бесплатна програма која ви овозможува да гледате, играте, приспособувате и печатите резултати од Sibelius на Интернет. Со Scorch, вашите партитури стануваат интерактивни - луѓето можат да ги слушаат додека читаат заедно со листовите. И бидејќи Scorch користи висококвалитетна технологија за печатење, вашите резултати ќе изгледаат одлично без разлика дали се гледаат на екран или се испечатени.

Една од најдобрите работи за Scorch е колку е лесно да се користи. Не ви требаат посебни технички вештини - само преземете ја и инсталирајте ја програмата на вашиот Mac компјутер (компатибилен е со сите неодамнешни верзии на macOS), а потоа отворете ја која било датотека со резултати од Sibelius во Scorch. Оттаму, можете да приспособите како изгледа и звучи користејќи различни алатки вградени во програмата.

На пример, да речеме дека сте создале партитура за соло на пијано. Можете да ја користите функцијата за репродукција на Scorch за да слушнете како звучи пред да ја споделите онлајн – на овој начин ќе знаете што точно другите ќе слушнат кога ќе ја репродуцираат вашата партитура. Можете исто така да ги прилагодите работите како темпото и нивото на јачина на звук додека сè не звучи како што треба.

Откако сè изгледа добро и звучи добро во Scorch, време е да споделите! Со само неколку кликнувања на копче на глувчето (или допири на вашата подлога), можете да го поставите вашиот резултат директно од Scorch на различни веб-локации како Facebook или Twitter, така што секој што ги следи тие страници ќе може да ги види и нив!

Друга одлична карактеристика на Scorch е неговата способност брзо да презема датотеки - дури и големи - така што нема да чекате додека датотеките полека се вчитуваат со текот на времето, што го прави споделувањето уште полесно од кога било досега!

Генерално, мислиме дека секој што сака да создава музика треба да ја даде оваа неверојатна софтверска алатка наречена „Scorched“ од Avid Technology Inc., која е специјално дизајнирана за корисници на Mac кои бараат лесен начин да ги споделат своите музички креации онлајн без да имаат никакво техничко знаење!

Целосни спецификации
Издавач Sibelius Group
Страница на издавачи http://www.sibelius.com/
Датум на издавање 2018-06-14
Датум на додавање 2018-06-14
Категорија Домашен софтвер
Под категорија Разен софтвер за дома
Верзија 6.2.0b89
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 3221

Comments:

Најпопуларни