PWMinder for Mac

PWMinder for Mac 3.1.2

Mac / Ewert Technologies / 618 / Целосни спецификации
Опис

Во денешното дигитално доба, личната безбедност и приватност стануваат сè поважни. Со порастот на онлајн продавниците, банките, сајтовите за социјално вмрежување и другите веб-локации за кои се потребни акредитиви за најавување, може да биде предизвик да се следат сите ваши лозинки. Покрај тоа, често ни се советува да не ги користиме повторно лозинките или да не користиме лесно погодни. Сепак, запомнувањето на десетици уникатни и криптични лозинки е застрашувачка задача за повеќето луѓе.

Ова е местото каде што PWMinder ни доаѓа! PWMinder Desktop е апликација за управување со лозинки меѓу платформи која безбедно ги складира сите ваши лозинки и чувствителни податоци во шифрирана датотека. Со помош на PWMinder, повеќе не треба да запомнувате повеќе лозинки, туку наместо тоа да креирате една високо безбедна лозинка за да пристапите до сите ваши други лозинки на едно место.

PWMinder Desktop нуди функционалност за автоматско најавување за вашите омилени веб-локации додека ви овозможува да ги извезувате и печатите и сите ваши податоци. Дополнително, вклучува и алатка за генерирање лозинки што може да се конфигурира која ви овозможува лесно да креирате силни и безбедни лозинки.

Најновата верзија на PWMinder, исто така, содржи неколку нови алатки како што е File Shredder за безбедно бришење на датотеки надвор од обновувањето; Алатка за шифрирање за шифрирање датотеки со шифрирање AES-256; Message Digest Алатка за генерирање на дигести на пораки (хашови) од текст или датотеки; подобра интеграција со услугата за складирање облак Dropbox.

Со додавањето на PWMinder за iOS и Android уредите заедно со функцијата за интеграција на Dropbox овозможува складиштата за лозинки на корисниците да станат погодни за мобилни телефони какви што се. Можете да креирате складиште на вашиот Windows компјутер на работа, а потоа да користите PWMinder на вашиот паметен телефон додека сте во движење. Потоа можете да го отворите истото складиште на Mac дома или кој било друг уред со оперативни системи Windows/Linux/OS X.

PWMinder Desktop обезбедува вистинска крос-платформска компатибилност на различни уреди кои работат со различни оперативни системи како што се Windows 10/8/7/Vista/XP (32-битни и 64-битни), macOS 10.x (базиран на Интел), Linux (Ubuntu /Fedora/OpenSUSE), iOS 9.x или понови верзии (iPhone/iPad/iPod Touch), Android OS 4.x или понови верзии (паметни телефони/таблети).

PWMinder користи индустриски стандардни алгоритми за шифрирање како што е AES-256 битен алгоритам за шифрирање кој обезбедува максимална безбедност од обиди за неовластен пристап од страна на хакери или сајбер криминалци кои може да се обидат да украдат чувствителни информации складирани во датотеката со база на податоци на апликацијата.

Згора на тоа, овој софтвер е дизајниран имајќи ја предвид пријатноста за корисникот, така што дури и не-технолошките корисници можат лесно да се движат низ неговиот интерфејс без никакви тешкотии!

Како заклучок, ако барате лесна за употреба, но многу безбедна апликација за управување со лозинки која работи беспрекорно на различни платформи/уреди, истовремено обезбедувајќи силни карактеристики како функционалност за автоматско најавување и конфигурабилна алатка за генерирање лозинки меѓу другото - не гледајте подалеку од PWMinder !

Целосни спецификации
Издавач Ewert Technologies
Страница на издавачи http://www.ewert-technologies.ca/home/
Датум на издавање 2018-06-14
Датум на додавање 2018-06-14
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 3.1.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard Java
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 618

Comments:

Најпопуларни