A1 Sitemap Generator for Mac

A1 Sitemap Generator for Mac 9.3.1

Опис

A1 Sitemap Generator за Mac е моќна алатка дизајнирана да им помогне на програмерите и сопствениците на веб-локации да создадат сеопфатни мапи на сајтови за нивните веб-локации. Со своите напредни можности за индексирање, овој софтвер ви овозможува да скенирате и статични и динамички веб-локации, вклучувајќи портали, онлајн продавници, блогови и форуми.

Една од најистакнатите карактеристики на А1 Генератор на мапи на сајтот е неговата способност да поддржува многу опции за индексирање на веб-локации. Може да ги конфигурирате поставките за количината на истовремени врски, нишки, вредности за приспособена врска и читање, филтри за роботи, датотеки robots.txt, отстранување на идентификатори на сесии, скенирање на датотеки javascript и css, поставување на прокси, ингеренциите за најавување на веб-локација и разни други опции .

Софтверот, исто така, поддржува патеки за алијас за време на скенирањето, што е корисно за сајтови кои користат повеќе имиња на домени со иста содржина. Дополнително, ви овозможува да скенирате веб-локации од повеќе патеки за почеток, што е корисно кога работите со веб-локации кои не се целосно вкрстени.

А1 Генератор на карти на сајтот може да скенира локални, како и онлајн веб-локации на интернет, вклучувајќи локален хост сервер или дискови. Исто така, обезбедува извештаи за скршени врски (до каде и од каде) како и пренасочени врски. Оваа функција ви помага да ги идентификувате сите проблеми со внатрешната структура на поврзување на вашата страница за да можете брзо да ги поправите.

Софтверот нуди богата поддршка за шаблони за HTML карти на сајтови што значи дека можете да ја прилагодите вашата карта на страницата според вашите потреби. Исто така, генерира датотеки со карта на страницата за контролите на ASP.Net што го олеснува интегрирањето во вашиот постоечки работен тек на веб-развој.

Друга одлична карактеристика на A1 Sitemap Generator е неговата способност да ги дели и компресира XML мапите на сајтот. Ова помага да се намали големината на датотеката додека сè уште се одржуваат сите потребни информации за страниците на вашата локација, како што се нивоата на приоритети или стапките на промена на фреквенцијата.

Можете да поставите приоритетни нивоа во мапите на сајтот XML користејќи ја оваа алатка заедно со пресметување на стапките на фреквенција на промени врз основа на тоа колку често секоја страница се ажурира или менува со текот на времето. Дополнително, овозможува менување на root патеката што се користи во генерираните текстови HTML RSS XML мапи на сајтот што го прави корисен во случај да сте скенирале огледало или копија на веб-локација на локалниот хост.

Интегрираната функционалност за поставување на FTP го прави испраќањето генерирани мапи на сајтови брзо и лесно додека пребарувачите со пинг ги известуваат за промените направени во мапата на страницата автоматски без никаква рачна интервенција потребна од крајот на корисникот

Конечно, A1 Sitemap Generator е опремен со поддршка на командната линија која им овозможува на корисниците да ги вчитаат податоците за проектот во меморијата пред да ги скенираат нивните веб-локации, да градат нова датотека(и) од мапа на страницата, да ги прикачат тие новосоздадени датотеки преку FTP протокол доколку сакаат, заедно со pinging на пребарувачите за ажурирања направени во овие новосоздадени мапи.

Како заклучок, A1 генератор на мапи на сајтот за Mac нуди импресивна низа функции дизајнирани специјално за програмери на кои им требаат сеопфатни алатки при креирањето детални мапи на структурите на нивните сајтови. Неговите напредни способности за индексирање овозможуваат да се скенираат и статичните и динамичните локации подеднакво, истовремено обезбедувајќи богати Поддршката за шаблоните и интегрираната функционалност за прикачување на FTP обезбедува беспрекорна интеграција во постоечките работни текови што го прави овој суштински сет на алатки што секој развивач треба да размисли да го додаде во својот арсенал!

Целосни спецификации
Издавач Microsys
Страница на издавачи http://www.microsystools.com/
Датум на издавање 2018-10-30
Датум на додавање 2018-10-30
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Алатки за веб-страница
Верзија 9.3.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 10

Comments:

Најпопуларни