MovieRecorder for Mac

MovieRecorder for Mac 4.1.2

Mac / Softron Media Services / 861 / Целосни спецификации
Опис

MovieRecorder за Mac е моќен и исплатлив видео софтвер кој им овозможува на корисниците на Apple Macintosh напредни можности за внесување, како и контрола на внесување на повеќе станици. Овој софтвер е дизајниран да ги задоволи потребите на корисниците кои бараат нивните медиуми да бидат „подготвени за уредување“ дури и додека трае настанот што се снима. Со MovieRecorder, корисниците можат или да закажуваат снимки за подоцнежна употреба или уредувања, да ги снимаат интерактивно и да уредуваат клипови додека се снимаат.

Една од клучните карактеристики на MovieRecorder е неговата способност да работи беспрекорно со Final Cut Pro на Apple. Ова значи дека корисниците можат да снимаат снимки директно во Final Cut Pro со помош на MovieRecorder, што го олеснува започнувањето со уредување веднаш. Дополнително, кога се користи заедно со PCI или PCIExpress видео влез/излез картичка како што се оние од AJA или Blackmagic Design, MovieRecorder може да снима видео со стандардна дефиниција и некомпресирана дефиниција.

Кога се користи со видео картичка PCI, MovieRecorder може да се користи за снимање видео во живо користејќи ги најчестите видео формати - некомпресиран SD/HD, DV, DVCProHD, DVCPro итн. снимката во реално време е од суштинско значење.

Друга одлична карактеристика на MovieRecorder е неговата способност да уредува клипови додека се снимаат. Ова значи дека корисниците можат да прават прилагодувања на пат без да чекаат додека не заврши снимањето. На пример, ако снимате интервју и забележите дека има премногу шум во заднина во еден дел од клипот што го снимате - можете веднаш да ги приспособите вашите поставки така што само звукот од вашиот предмет ќе се пробива јасно.

MovieRecorder, исто така, нуди контрола на внесување со повеќе станици што им овозможува на повеќе станици (компјутери) на мрежата да споделуваат пристап до еден или повеќе извори истовремено без никакви загуби во квалитетот или перформансите. Оваа функција им олеснува на тимовите кои работат заедно на големи проекти бидејќи секој има пристап до сите снимки одеднаш без да има дупликати копии зачувани локално на секоја машина.

Во однос на компатибилноста со други апликации - клиповите снимени со помош на филмски рекордер може да се користат во многу апликации за Macintosh, вклучувајќи Adobe Premiere Pro CC 2017 & 2018 (Mac), Avid Media Composer 8.x (Mac), DaVinci Resolve Studio 14.x (Mac ) меѓу другите.

Севкупно, ако барате моќно, но економично решение за внесување видео содржини во вашиот работен тек базиран на Mac, тогаш не гледајте подалеку од Movie Recorder!

Целосни спецификации
Издавач Softron Media Services
Страница на издавачи http://www.softronmedia.com/
Датум на издавање 2018-11-07
Датум на додавање 2018-11-07
Категорија Видео софтвер
Под категорија Софтвер за снимање видео
Верзија 4.1.2
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 861

Comments:

Најпопуларни