Graph Paper Maker for Mac

Graph Paper Maker for Mac 3.0.1

Mac / Black Cat Systems / 2384 / Целосни спецификации
Опис

Graph Paper Maker за Mac е моќен едукативен софтвер кој ви овозможува да креирате сопствени листови од графикон хартија со целосна контрола врз карактеристиките на графиконот. Без разлика дали сте студент, наставник или професионалец, овој софтвер е суштинска алатка за создавање точни и прецизни графикони.

Со Graph Paper Maker, можете лесно да креирате сопствени сопствени листови со милиметарска хартија со само неколку кликања. Имате целосна контрола над оската X и Y, која може самостојно да се постави за линеарна или логична скала. Оваа функција го олеснува создавањето графикони што точно ги претставуваат вашите податоци.

Покрај приспособливите ваги на оската, Graph Paper Maker нуди и избор на стандардни големини на хартија од кои можете да изберете. Ако ниту една од овие големини не ги задоволува вашите потреби, можете дури и да креирате своја сопствена големина.

Откако ќе го креирате вашиот лист хартија со милиметар, тој се зачувува како PDF-датотека што можете да ја испечатите кога сакате. Оваа функција го олеснува споделувањето на вашата работа со други или чувањето печатена копија за себе.

Една од најдобрите карактеристики на Graph Paper Maker е неговата способност да им дозволи на корисниците да изберат која било боја што ја сакаат за линиите на нивната милиметарска хартија. Ова значи дека корисниците можат да ги приспособат своите графикони на кој било начин тие сметаат дека одговара и да ги издвојат од другите графикони.

Друга одлична карактеристика е способноста да се специфицираат независни тежини на линии за линиите на оската X и Y. Ова им овозможува на корисниците да нагласат одредени делови од нивните податоци со тоа што ќе ги направат тие линии подебели од другите.

Севкупно, Graph Paper Maker е одличен образовен софтвер кој им овозможува на корисниците целосна контрола врз нивните карактеристики на графиконот, а сепак е доволно лесен за секој да го користи. Без разлика дали создавате едноставни линиски графикони или сложени графикони за расејување, овој софтвер има сè што ви треба за да започнете веднаш!

Целосни спецификации
Издавач Black Cat Systems
Страница на издавачи http://www.blackcatsystems.com/
Датум на издавање 2018-11-27
Датум на додавање 2018-11-27
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 3.0.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена Free to try
Преземања неделно 3
Вкупно преземања 2384

Comments:

Најпопуларни