Extended Serial Monitor for Mac

Extended Serial Monitor for Mac 1.1

Mac / AlphaOmega Software / 5 / Целосни спецификации
Опис

Проширен сериски монитор за Mac е моќна алатка за развивачи која ви овозможува да ги подобрите можностите на вашиот стандарден сериски монитор Arduino или Raspberry. Ако барате подобар начин за испраќање и примање пораки, евидентирање пораки за отстранување грешки, следење на вредноста на променливите, исцртување на променливи и функции, цртање геометриски форми и повеќе - тогаш Extended Serial Monitor е токму она што ви треба.

Со продолжениот сериски монитор, можете лесно да ги проширите капацитетите на вашата развојна околина. Без разлика дали работите со Arduino или Teensy MCU или користите Raspberry Pi или Beaglebone плоча - овој софтвер обезбедува интуитивен интерфејс што го олеснува следењето и контролирањето на вашите уреди.

Една од клучните придобивки од користењето на продолжениот сериски монитор е неговата способност да испраќа и прима пораки. Оваа функција им овозможува на програмерите да комуницираат со нивните уреди во реално време, што го олеснува отстранувањето грешки на кодот и отстранувањето проблеми од кога било досега. Дополнително, овој софтвер исто така им овозможува на корисниците да евидентираат пораки за отстранување грешки или каков било вид текст - обезбедувајќи вредни увиди за тоа како функционира нивниот код.

Друга одлична карактеристика што ја нуди Extended Serial Monitor е неговата способност да ја следи вредноста на променливите. Ова значи дека програмерите можат лесно да ги следат промените во вредностите на променливите со текот на времето - овозможувајќи им да ги идентификуваат потенцијалните проблеми пред тие да станат големи проблеми.

Покрај овие карактеристики, Extended Serial Monitor нуди и напредни можности за зацртување. Корисниците можат да исцртаат променливи, функции, криви - дури и да цртаат геометриски форми! Ова им олеснува на програмерите да ги визуелизираат податоците на нови начини и да добијат подлабок увид за тоа како функционира нивниот код.

Генерално, ако барате моќна алатка за програмери која ќе ви помогне да ги подигнете вашите проекти на следното ниво - тогаш не гледајте подалеку од Extended Serial Monitor for Mac. Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции како што се можностите за испраќање/примање пораки; променливо следење; функционалност за евидентирање/дебагирање; алатки за зацртување (вклучувајќи поддршка за криви); алатки за цртање (вклучувајќи поддршка за геометриски форми), овој софтвер има се што им е потребно и на почетниците програмери, како и на искусни професионалци!

Целосни спецификации
Издавач AlphaOmega Software
Страница на издавачи http://alphaomega.software.free.fr
Датум на издавање 2018-12-28
Датум на додавање 2018-12-28
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 1.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена
Преземања неделно 2
Вкупно преземања 5

Comments:

Најпопуларни