RE:Flex for Mac

RE:Flex for Mac 5.3.1

Mac / RE:Vision Effects / 3039 / Целосни спецификации
Опис

RE:Flex за Mac - Врвен софтвер за графички дизајн за прекрасни морфи и искривувања

Ако барате моќен софтвер за графички дизајн кој може да ви помогне да креирате визуелно зачудувачки морфи и искривувања, не гледајте подалеку од RE:Flex. Овој иновативен софтвер носи интуитивно морфирање и искривување директно во After Effects, што го олеснува постигнувањето супериорни резултати со користење на сопствената и софистицирана технологија на RE:Vision Effects.

Со својот лесен за користење интерфејс, RE:Flex е особено лесен за учење бидејќи ги користи сопствените алатки за цртање и маскирање на After Effects за да го насочи искривувањето и морфирањето. Како таков, нема потреба да научите сосема нов кориснички интерфејс. Наместо тоа, можете едноставно да ги користите алатките што веќе ги знаете за да создадете неверојатни ефекти што ќе ги однесат вашите дизајни на следното ниво.

RE:Flex се состои од два приклучоци - RE:Flex Warp и RE:Flex Morph - од кои секоја нуди уникатни способности што го прават суштинска алатка за секој графички дизајнер или аниматор. Без разлика дали работите на сложен проект за анимација или едноставно сакате да додадете одреден визуелен интерес на вашите дизајни, RE:Flex има се што ви треба.

Значи, што точно можете да направите со овој моќен софтвер? Да разгледаме подетално некои од неговите клучни карактеристики:

Интуитивни можности за морфирање

Една од истакнатите карактеристики на RE:Flex се неговите интуитивни способности за морфирање. Со овој софтвер, можете лесно да креирате мазни транзиции помеѓу две слики или објекти со дефинирање на клучните точки долж патеката на секој елемент. Потоа можете да ги прилагодите овие точки колку што е потребно за да го прилагодите ефектот додека не изгледа како што треба.

Софистицирана технологија за искривување

Покрај неговите можности за морфирање, RE:Flex нуди и софистицирана технологија за искривување што ви овозможува да ги свиткате и извртувате сликите на начини на кои претходно биле невозможни. Без разлика дали сакате да создадете реални ефекти за заматување на движењето или едноставно да додадете одреден визуелен интерес со искривување на сликата на неочекувани начини, овој софтвер има се што ви треба.

Лесен за употреба интерфејс

И покрај неговите напредни способности, една од најдобрите работи за RE:Flex е колку е лесно да се користи. Бидејќи беспрекорно се интегрира со постоечките алатки за цртање и маскирање на After Effects, нема потреба од обемна обука или учење нови интерфејси. Наместо тоа, сите алатки се веднаш на вашите прсти, така што дури и почетниците можат веднаш да почнат да создаваат неверојатни ефекти.

Компатибилност со друг софтвер

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата компатибилност со други популарни програми за дизајн како Photoshop CC 2019/2020/2021 (64-bit), Premiere Pro CC 2019/2020/2021 (64-bit), Final Cut Pro X 10.x ( 64-битни), Motion 5.x (64-bit) и DaVinci Resolve 15.x /16.x /17.x Studio (само за Mac). Ова значи дека ако веќе ги користите овие програми како дел од вашиот работен тек, тогаш додавањето во RE:flex ќе биде беспрекорно!

Напредни опции за рендерирање

Конечно, кога ќе дојде време, изнесете го вашиот финален производ од самиот After Effects; дали како поединечни рамки или видео датотеки; има многу напредни опции за рендерирање достапни во двата приклучоци, вклучително и поддршка за алфа канали што го прави композитирањето многу полесно!

Севкупни впечатоци

Во заклучок; ако создавањето визуелно зачудувачки графики преку интуитивни морфи и софистицирани искривувања звучи како нешто во вашата улица, тогаш топло препорачуваме да го пробате Re:flex! Совршено е не само за професионални аниматори, туку и за хобисти кои сакаат нивната работа да се издвојува од другите. Со лесен за користење интерфејс во комбинација со напредни опции за рендерирање плус компатибилност на повеќе платформи, вклучувајќи производи на Adobe Creative Cloud Suite како Photoshop CC 2019/2020/2021 (64-битни), Premiere Pro CC 2019/2020/2021 (64- бит) итн., Re:flex дефинитивно треба да биде на радарот на секој дизајнер!

Целосни спецификации
Издавач RE:Vision Effects
Страница на издавачи http://www.revisionfx.com
Датум на издавање 2019-01-18
Датум на додавање 2019-01-18
Категорија Софтвер за графички дизајн
Под категорија Илустрациски софтвер
Верзија 5.3.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks
Цена $595.00
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 3039

Comments:

Најпопуларни