Serial Port Utility for Mac

Serial Port Utility for Mac 3.9.1

Mac / Alithon Studio / 272 / Целосни спецификации
Опис

Serial Port Utility за Mac е моќен комуникациски софтвер дизајниран специјално за уреди со сериски порти. Оваа професионална алатка е идеална за програмери кои треба да креираат, дебагираат и тестираат хардверско-софтверски апликации. Со Serial Port Utility, можете да ја зголемите вашата продуктивност и да го забрзате процесот на развој.

Овој софтвер поддржува широк опсег на хардверски уреди како што се релејни плочи, електронска вкупна станица, систем за глобално позиционирање (GPS), инструменти за хемиска и медицинска анализа, DMX уреди и многу повеќе. Тоа ви овозможува лесно да испраќате и примате податоци со голема брзина.

Една од клучните карактеристики на Serial Port Utility е неговата способност да ги гледа податоците во текстуален, хексадецимален или децимален формат. Ова го олеснува анализирањето на податоците добиени од вашиот уред или испратени од вашиот компјутер. Можете исто така лесно да креирате податоци за сложени структури како ZigBee/XBee API рамка за податоци или GIS Garmin податочен пакет.

Сите примени и испратени податоци се складираат во списоци до кои може лесно да се пристапи преку графичкиот кориснички интерфејс (GUI). Ова го олеснува управувањето со големи количини на податоци без никакви проблеми.

Друга одлична карактеристика на Serial Port Utility се неговите флексибилни правила за автоматско испраќање. Можете да поставите правила за автоматско испраќање врз основа на специфични услови како што се временски интервали или одредени настани. Оваа функција ви заштедува време со автоматизирање на повторливи задачи.

Serial Port Utility има интуитивен кориснички интерфејс што го прави лесен за користење дури и ако немате претходно искуство со софтвер за комуникација со сериски порти. Софтверот доаѓа со детална документација која детално ги објаснува сите карактеристики за да можете брзо да започнете.

Накратко, Serial Port Utility за Mac е суштинска алатка за програмери кои редовно работат со уреди со сериски порти. Неговите моќни карактеристики го олеснуваат од кога било досега развивањето хардверско-софтверски апликации брзо и ефикасно, притоа заштедувајќи драгоцено време на патот!

Целосни спецификации
Издавач Alithon Studio
Страница на издавачи https://www.alithon.com
Датум на издавање 2019-01-25
Датум на додавање 2019-01-25
Категорија Алатки за програмери
Под категорија Софтвер за дебагирање
Верзија 3.9.1
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 272

Comments:

Најпопуларни