iSumsoft BitLocker Reader for Mac

iSumsoft BitLocker Reader for Mac 1.1.0

Опис

iSumsoft BitLocker Reader за Mac е моќна алатка која им овозможува на корисниците да отклучуваат и да пристапуваат до шифрираните податоци на BitLocker на macOS. Овој софтвер е дизајниран да обезбеди беспрекорно искуство за корисниците на Mac кои треба да пристапат до податоците складирани на диск шифриран со BitLocker.

BitLocker е безбедносна карактеристика што беше воведена од Microsoft во Windows Vista. Обезбедува шифрирање на целиот диск за хард дискови, што го отежнува пристапот на неовластени корисници до податоците зачувани на нив. Сепак, оваа функција не е достапна на macOS, што значи дека корисниците на Mac не можат да читаат или пристапуваат до податоците складирани на дискови шифрирани со BitLocker без користење на софтвер од трета страна како што е iSumsoft BitLocker Reader за Mac.

Со iSumsoft BitLocker Reader за Mac, можете лесно да го отклучите и отворите секој тип на отстранлив уред за складирање што е шифриран со BitLocker. Ова вклучува надворешни хард дискови, USB флеш драјвови, мемориски картички, SD-картички, CF-картички и многу повеќе. Дополнително, овој софтвер може да помогне и во монтирање. dmg датотеки на вашиот Mac.

Една од клучните карактеристики на iSumsoft BitLocker Reader за Mac е неговата способност да го отклучи вашиот шифриран диск користејќи ја вашата лозинка или датотека со клуч за обновување. Откако ќе се отклучи, можете лесно да ја читате содржината на уредот и да префрлате датотеки помеѓу него и вашиот Mac компјутер.

Интерфејсот на iSumsoft BitLocker Reader за Mac е дизајниран имајќи ја предвид едноставноста. Софтверот е многу лесен за користење дури и ако немате претходно искуство со работа со алатки за шифрирање или безбедносен софтвер.

Еве неколку едноставни чекори што можете да ги следите за да го отклучите и пристапите до вашиот шифриран диск користејќи iSumsoft Bitlocker Reader:

Чекор 1: Преземете и инсталирајте го iSumsoft Bitlocker Reader на вашиот macOS компјутер.

Чекор 2: Поврзете го надворешниот хард диск или друг отстранлив уред за складирање што е шифриран со вградената алатка за шифрирање на Windows -Bitlocker.

Чекор 3: Стартувајте ја програмата од папката Апликации.

Чекор 4: Кликнете на копчето „Отвори“ веднаш до опцијата „Отклучи“.

Чекор 5: Внесете лозинка или датотека со клуч за обновување кога ќе биде побарано од програмата

Чекор 6: Почекајте додека програмата не ја отклучи битблокираната партиција/диск

Чекор 7: Пристапете до сите датотеки/папки во битблокирана партиција/диск

Севкупно, решението на iSumsoft нуди лесен за користење интерфејс во комбинација со моќна функционалност што го прави идеален избор доколку ви треба брз пристап до заклучените партиции/дискови без никакво техничко знаење за тоа како тие работат под хаубата!

Целосни спецификации
Издавач iSumsoft
Страница на издавачи http://www.isumsoft.com/
Датум на издавање 2019-01-28
Датум на додавање 2019-01-28
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 1.1.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard
Цена $19.95
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 272

Comments:

Најпопуларни