Animationist for Mac

Animationist for Mac 1.1.4

Mac / Synium Software / 383 / Целосни спецификации
Опис

Animationist за Mac е моќен видео софтвер кој ви овозможува да креирате неверојатни насловни анимации за вашите видеа на YouTube, проекти iMovie или Final Cut, прикажување видеа, па дури и ТВ преноси. Со Animationist, имате се што ви треба за да креирате професионални уметнички анимации за вовед и наслов што ќе ја воодушеват вашата публика.

Без разлика дали сте почетник или искусен уредувач на видео, Animationist е совршена алатка за создавање висококвалитетни анимации брзо и лесно. Софтверот доаѓа со многу претходно поставени, примероци и упатства кои го олеснуваат започнувањето. И со неговиот интуитивен кориснички интерфејс, можете да ги приспособите вашите анимации за да одговараат на вашите потреби без никакви проблеми.

Една од клучните карактеристики на Animationist е неговата способност да создава сложени анимациски ефекти со леснотија. Можете да додавате текстуални слоеви, форми и слики на вашиот проект, а потоа да ги анимирате користејќи клучни рамки. Ова ви дава целосна контрола врз времето и движењето на секој елемент во вашата анимација.

Друга одлична карактеристика на Animationist е неговата библиотека на претходно поставени. Овие претходно поставувања ви овозможуваат брзо да примените однапред дизајнирани анимациски ефекти на вашиот проект без да треба да започнете од нула. Можете да изберете од широк опсег на стилови, вклучувајќи 2D текстуални ефекти, 3D текстуални ефекти, ефекти на честички и многу повеќе.

Покрај претходно поставената библиотека, Animationist вклучува и различни примероци на проекти кои покажуваат како различни техники за анимација може да се користат во сценарија од реалниот свет. Овие примероци се одличен начин да научите нови техники или да добиете инспирација за вашите сопствени проекти.

Ако барате уште повеќе опции за прилагодување, Animationist ве опфати и таму! Софтверот вклучува напредни функции како замаглување на движење, контроли на длабочина на поле и движења на камерата кои ви дозволуваат да креирате навистина уникатни анимации.

И кога ќе дојде време за извоз на готовиот проект, Animationist го олеснува со поддршка за сите популарни видео формати, вклучувајќи MP4, H264, MPEG-4, MPEG-2, MKV итн. Можете исто така да извезувате директно во iMovie или Final Cut Pro X ако е потребно!

Севкупно, Aminationst е одличен избор доколку сакате насловни анимации со професионален изглед без да потрошите часови за учење комплицирани софтверски алатки. на Mac денес!

Преглед

За децата, анимацијата изгледа како магија. Како возрасни, сакаме да создадеме своја магија. Animationist for Mac се обидува да помогне во исполнувањето на оваа желба така што ќе му овозможи на просечниот човек да анимира графика.

Animationist за Mac презема графики и ги анимира во формат целосно дефиниран од корисникот. Можете лесно да ја менувате и приспособувате графиката користејќи различни функции. Сепак, создавањето анимации со оваа програма може да биде малку збунувачки и комплицирано. Видео упатствата се добро место за да започнете да дознавате како да анимирате. Програмата вклучува и примероци кои покажуваат широк опсег на можни анимации што програмата може да ги создаде. За да се анимира, корисникот најпрво треба да креира или прикачи графички елементи. Следно, елементите треба да се секвенционираат. Секвенционирањето е прикажано во интерфејсот и лесно се прилагодува. Интерфејсот е лесен за користење и функциите се лесно достапни. Демо верзијата е бесплатна за употреба, но става воден печат на сите анимации. Комплетната верзија се продава за 29,99 долари.

Animationist for Mac успева да креира анимации користејќи направена или увезена графика, иако процесот може да бара стрмна крива на учење. Оваа програма изгледа погодна за студенти и аматери аниматори. Иако програмата е оптоварена со опции, професионалните аниматори може да се чувствуваат ограничени поради некои од претходно поставените функции кои не се прилагодливи.

Забелешка на уредниците: Ова е преглед на пробната верзија на Animationist за Mac 1.0.

Целосни спецификации
Издавач Synium Software
Страница на издавачи http://www.syniumsoftware.com
Датум на издавање 2019-02-07
Датум на додавање 2019-02-07
Категорија Видео софтвер
Под категорија Објавување и споделување видео
Верзија 1.1.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 383

Comments:

Најпопуларни