MacID for Mac

MacID for Mac 1.3.7

Опис

MacID за Mac: врвен безбедносен софтвер за вашите уреди на Apple

Дали сте уморни од пишување на лозинката одново и одново за да го отклучите вашиот Mac? Дали сакате брз, безбеден и удобен начин за пристап до вашиот компјутер без да се загрози безбедноста? Не гледајте подалеку од MacID за Mac - врвниот безбедносен софтвер што го користи Touch ID на уредите со iOS за лесно да го отклучи вашиот Mac.

MacID е преполн со функции што го прават вистински избор за секој што сака да го насочи својот работен тек додека ги чува своите податоци безбедни. Со иновативната технологија Tap to Unlock, можете едноставно да го допрете вашиот iPhone или Apple Watch против вашиот Mac и Voila! Влезете. Нема повеќе да се мавате со лозинки или да чекате бавни процеси за автентикација.

Но, тоа не е сè - MacID нуди целосна поддршка за iPad, iPhone и Apple Watch за да можете да ја контролирате репродукцијата на аудио, беспрекорно да споделувате табла со исечоци помеѓу уредите, па дури и да стартувате скринсејвери од каде било во просторијата. И ако сте загрижени дека ќе го оставите компјутерот без надзор додека се оддалечувате од него, немојте да бидете - MacID нуди автоматско заклучување кога сте далеку од вашиот уред за никој друг да не може да му пристапи.

Една од најдобрите работи за користење на MacID е флексибилноста што ја нуди кога станува збор за методите за отклучување. Можете да изберете од повеќе начини за отклучување, вклучително и автоматски кога ќе се вратите на вашиот уред со технологијата Proximity Wake. Ова значи дека штом ќе се вратите во опсегот на вашиот компјутер со овластен уред во рака (како iPhone или Apple Watch), тој автоматски ќе се отклучи без да се бара дополнително внесување.

И ако приватноста ве загрижува (како што треба!), бидете сигурни дека MacID апсолутно нема да се поврзе на интернет под никакви околности. Ова значи дека целата комуникација помеѓу уредите се одвива локално преку Bluetooth што обезбедува максимална безбедност во секое време.

Во краток преглед:

- Искористете го Touch ID на уредите со iOS

- Иновативна технологија Tap To Unlock

- Целосна поддршка за iPad/iPhone/Apple Watch

- Контролирајте ја репродукцијата на аудио и споделувајте таблата со исечоци

- Автоматско заклучување кога сте далеку од уредот

- Повеќе начини за отклучување, вклучително и Proximity Wake

- Апсолутно нема да се поврзе онлајн

Ако практичноста и безбедноста се важни фактори за тоа како ја користите технологијата, тогаш не гледајте подалеку од MacID за Mac - Крајното безбедносно софтверско решение дизајнирано специјално за корисниците на Apple!

Целосни спецификации
Издавач Kane Cheshire
Страница на издавачи http://macid.co/
Датум на издавање 2019-04-05
Датум на додавање 2019-04-05
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Софтвер за приватност
Верзија 1.3.7
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 492

Comments:

Најпопуларни