Mathematica for Mac

Mathematica for Mac 12.0

Mac / Wolfram Research / 32888 / Целосни спецификации
Опис

Mathematica за Mac е моќен образовен софтвер кој е дизајниран да ги задоволи потребите на студентите, истражувачите и професионалците. Овој софтвер е широко користен во научно истражување, инженерска анализа и моделирање, техничко образование од средно до постдипломско училиште и секаде каде што се користат квантитативни методи.

Со Mathematica за Mac, корисниците можат да вршат едноставни операции со калкулаторот, како и програмирање од големи размери и интерактивна подготовка на документи. Софтверот доаѓа со широк спектар на функции што го прават неопходна алатка за секој кој работи со бројки.

Една од клучните карактеристики на Mathematica за Mac е нејзината способност да се справува со сложени математички пресметки. Софтверот има обемна библиотека со вградени функции кои им овозможуваат на корисниците да вршат пресметки кои се движат од основни аритметички операции до напредни пресметки и линеарна алгебра.

Покрај своите математички способности, Mathematica за Mac нуди и моќни алатки за визуелизација на податоци. Корисниците можат да креираат 2D и 3D заплети, графикони, графикони и анимации кои им помагаат подобро да ги разберат нивните податоци.

Друга забележителна карактеристика на овој образовен софтвер е неговата поддршка за програмски јазици како што се Python и C++. Ова им олеснува на корисниците кои се запознаени со овие јазици да го интегрираат нивниот код во проектите на Mathematica.

Mathematica за Mac доаѓа и со сеопфатен систем за документација кој обезбедува детални информации за сите аспекти на софтверот. Корисниците можат да пристапат до упатства, примери, референтни материјали и други ресурси кои им помагаат брзо да се ажурираат.

Генерално, Mathematica за Mac е суштинска алатка за секој кој работи со бројки или податоци. Неговите моќни пресметковни способности во комбинација со неговиот интуитивен интерфејс го прават лесен за користење, но многу ефикасен во решавањето на сложени проблеми во различни области, вклучувајќи научни истражувања или инженерска анализа.

Целосни спецификации
Издавач Wolfram Research
Страница на издавачи http://www.wolfram.com
Датум на издавање 2019-04-30
Датум на додавање 2019-04-30
Категорија Образовен софтвер
Под категорија Софтвер за математика
Верзија 12.0
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 32888

Comments:

Најпопуларни