Disketch Free DVD and CD Label Maker for Mac

Disketch Free DVD and CD Label Maker for Mac 6.19

Mac / NCH Software / 10249 / Целосни спецификации
Опис

Disketch Free DVD и CD Label Maker за Mac е моќен и лесен за користење софтвер кој ви овозможува да креирате етикети со професионален изглед за вашите ЦД-а и ДВД-а. Без разлика дали сте музичар, режисер или само некој што сака да ја организира својата медиумска колекција, овој софтвер е совршена алатка за креирање прилагодени етикети што ќе ги направат вашите дискови да се истакнат.

Со Disketch Free DVD и CD Label Maker за Mac, можете лесно да креирате етикети за сите видови дискови, вклучувајќи аудио ЦД-а, ЦД-а со податоци, видео ДВД-а и многу повеќе. Софтверот доаѓа со широк спектар на шаблони кои можете да ги користите како почетна точка за вашите дизајни. Можете исто така да увезете свои уметнички дела или фотографии за да ги користите како позадини или да додавате текст за да креирате сопствени наслови.

Една од најдобрите карактеристики на Disketch Free DVD и CD Label Maker за Mac е неговата способност да ги организира информациите за изведувачите заедно со листите на песни. Ова го олеснува следењето на сите детали поврзани со секој диск во вашата колекција. Можете исто така да додадете уметнички дела на албуми или други слики за да им дадете на вашите етикети дополнителен допир на професионализам.

Друга одлична карактеристика на овој софтвер е неговата поддршка за повеќе јазици. Без разлика дали создавате етикети на англиски, шпански, француски или кој било друг јазик поддржан од софтверот; Disketch Free DVD и CD Label Maker ве опфати.

Корисничкиот интерфејс е интуитивен што го прави лесен дури и ако прв пат користите ваков софтвер. Програмата нуди различни опции за прилагодување, како што се големината на фонтот/бојата/стилот/порамнувањето итн., кои им овозможуваат на корисниците целосна контрола врз процесот на дизајнирање на нивните етикети.

Покрај тоа што е бесплатен (што го прави одличен избор доколку се проблем ограничувањата на буџетот), Disketch Free DVD и CD Label Maker нуди компатибилност со двата оперативни системи Windows OS X, па без разлика која платформа ја користите; оваа програма ќе работи беспрекорно на било кој од нив!

Генерално, топло го препорачуваме Disketch Free Label Maker за ДВД и ЦД бидејќи не само што нуди одлични карактеристики туку и затоа што е бесплатен! Па зошто да не го пробате денес?

Преглед

Корисниците со голема колекција на медиуми на дискови можеби ќе сакаат начин да ги приспособат етикетите за полесна идентификација. И покрај неговиот застарен интерфејс, Disketch CD Label Software for Mac функционира добро и има голем број карактеристики што би ги очекувале од слични, попопуларни програми.

Со оглед на тоа што е прилично лесна апликација, со околу 634 KB Disketch CD Label Software for Mac се презема брзо. По прифаќањето на долг кориснички договор, инсталацијата на апликацијата заврши без никакви проблеми. Немаше лесно достапни упатства или упатства за корисникот, но главното мени беше интуитивно, што го прави ова помалку проблематично. Недостигаше и техничка поддршка. Менито имаше добро поставени главни копчиња, но неговиот дизајн беше датиран и сличен на програмите од пред околу 10 години. За среќа, програмата добро функционираше. Корисниците можат да изберат ЦД или ДВД. Достапни се копчиња за преместување од предниот дел до куќиштето назад. Во секое мени, корисниците можат да додаваат слики или текст и да ја менуваат бојата на позадината. Создадените етикети беа лесни за прегледување и менување.

Корисниците кои бараат лесна програма за правење етикети ќе најдат функционална опција Disketch CD Label Software for Mac.

Целосни спецификации
Издавач NCH Software
Страница на издавачи https://www.nchsoftware.com
Датум на издавање 2021-02-27
Датум на додавање 2021-02-27
Категорија Видео софтвер
Под категорија ДВД-софтвер
Верзија 6.19
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite OS X Mavericks OS X Mountain Lion OS X Lion OS X Snow Leopard OS X Leopard
Цена Free
Преземања неделно 5
Вкупно преземања 10249

Comments:

Најпопуларни