Monodraw for Mac

Monodraw for Mac 1.4

Опис

Monodraw за Mac е моќен софтвер за продуктивност кој ви овозможува да креирате уметност базирана на текст, дијаграми, распореди, графикони на текови и многу повеќе. Со својот интуитивен интерфејс и напредните функции, Monodraw го олеснува визуелното претставување на алгоритми, структури на податоци, бинарни формати и други сложени концепти.

Обичен текст постои со децении и тука е да остане. Monodraw го користи овој факт со тоа што ви овозможува да креирате прекрасни визуелни претстави користејќи ништо друго освен обичен текст. Ова значи дека вашите креации може лесно да се вметнат речиси насекаде - во е-пошта, документи или дури и коментари за кодови.

Една од клучните карактеристики на Monodraw е неговата леснотија на користење. Софтверот доаѓа со низа однапред изградени форми и симболи кои лесно може да се влечат и спуштаат на вашето платно. Можете исто така да ги приспособите овие форми со менување на нивната големина, боја или стил.

Покрај претходно изградените форми, Monodraw исто така ви овозможува да креирате сопствени сопствени форми користејќи ASCII знаци. Ова ви дава целосна контрола врз изгледот и чувството на вашите креации.

Друга одлична карактеристика на Monodraw е неговата способност да ги извезува вашите креации во различни формати, вклучувајќи PNG, PDF или SVG. Ова го олеснува споделувањето на вашата работа со други или вклучувањето во други проекти.

Monodraw вклучува и низа напредни функции за поискусните корисници. На пример, можете да користите редовни изрази за да пребарувате шеми во вашата уметност базирана на текст или да користите јазици за скрипт како Python или Ruby за да ги автоматизирате повторувачките задачи.

Севкупно, ако барате лесна за употреба, но моќна алатка за создавање уметност и дијаграми базирани на текст на Mac OS X, тогаш не гледајте подалеку од Monodraw!

Целосни спецификации
Издавач Helftone
Страница на издавачи http://helftone.com
Датум на издавање 2019-06-03
Датум на додавање 2019-06-03
Категорија Софтвер за продуктивност
Под категорија Софтвер за уредување на текст
Верзија 1.4
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free to try
Преземања неделно 0
Вкупно преземања 81

Comments:

Најпопуларни