PasswordWallet for Mac

PasswordWallet for Mac 4.8.12

Mac / Selznick Scientific Software / 1830 / Целосни спецификации
Опис

PasswordWallet за Mac е врвен безбедносен софтвер кој обезбедува практично и безбедно место за складирање на сите ваши кориснички имиња, лозинки, PIN-броеви или комбинации. Со PasswordWallet, можете да бидете сигурни дека вашите чувствителни информации се заштитени со алгоритмот за шифрирање BlowFish со 448-битни клучеви.

Една од истакнатите карактеристики на PasswordWallet е неговата леснотија на користење. Софтверот е дизајниран со едноставност на ум, така што дури и оние кои не се упатени во технологијата можат лесно да се движат по него. Можете брзо да додавате нови записи во вашата база на податоци за лозинки и да ги организирате во категории за лесен пристап.

За дополнителна безбедност, PasswordWallet ви овозможува да ја копирате лозинката на таблата со исечоци и да ја избришете автоматски откако ќе ја залепите. Ова осигурува дека никој друг не може да пристапи до вашата лозинка дури и ако добие пристап до вашиот компјутер.

Друга одлична карактеристика на PasswordWallet е неговата способност да зачувува URL-адреси со вашите записи и да го стартува вашиот стандарден прелистувач за вас. Ова значи дека не треба да се сеќавате на која веб-локација припаѓа секоја лозинка – едноставно кликнете на URL-то во PasswordWallet и оставете го да се грижи за останатото.

За да ги отклучите сите други лозинки, потребна ви е само една „главна“ лозинка. Ова ви овозможува лесно да запомните само една лозинка додека ги одржувате сите други ваши лозинки безбедни и безбедни.

Ако користите Mac OS 9, PasswordWallet ќе ја додаде вашата „главна“ лозинка на контролната табла на Keychain! (Иако PasswordWallet работи одлично со Mac OS 8.1 или понова верзија.) Има навистина убава икона и за MacOS X.

Но, почекајте - има уште! Ако рачно пишување кориснички имиња и лозинки не е нешто што уживате да го правите (кој го прави?), тогаш добри вести: PasswordWallet може дури и да ги напише за вас во MacOS 9 и X!

И ако тоа веќе не беше доволно, PasswordWallet нуди и сигурна синхронизација со самата верзија на Palm, така што сите ваши лозинки секогаш се ажурирани на сите уреди.

Во краток преглед:

- Практично: Лесно додавајте нови записи и организирајте ги во категории.

- Безбедно: Заштитено со алгоритам за шифрирање BlowFish со 448-битни клучеви.

- Безбедно: копирањето лозинки автоматски ја брише таблата со исечоци.

- Ефикасно: Зачувува URL-адреси со записи; го стартува стандардниот прелистувач.

- Едноставно: потребна е само една „главна“ лозинка.

- Компатибилен: Работи одлично на Mac OS 8.1 или понова верзија; додава главната лозинка на контролната табла на Keychain на Mac OS 9; има убава икона за MacOS X.

- Заштеда на време: може рачно да пишува кориснички имиња/лозинки во MacOS 9/X

- Синхронизација меѓу уредите

Севкупно, ако безбедноста е важна за вас (и да се соочиме со тоа - кој не сака нивните чувствителни информации да се чуваат безбедни?), тогаш не гледајте подалеку од Password Wallet за Mac како одлично решение!

Целосни спецификации
Издавач Selznick Scientific Software
Страница на издавачи http://www.selznick.com
Датум на издавање 2020-08-27
Датум на додавање 2020-08-27
Категорија Безбедносен софтвер
Под категорија Менаџери за лозинки
Верзија 4.8.12
Барања за ОС Macintosh
Барања macOS Catalina macOS Mojave macOS High Sierra macOS Sierra OS X El Capitan OS X Yosemite
Цена Free to try
Преземања неделно 1
Вкупно преземања 1830

Comments:

Најпопуларни